Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed

Bosje
6 antwoorden
  • Bij het doorkijken van de BIOS-meldingen tijdens het opstarten (dankjewel turbulence) verschijnt de boodschap:
    "Secondary IDE channel no 80 conductor cable installed".
    Ten eerste weet ik niet of nou bedoeld wordt "numero 80" of "no cable installed" en tweede of in het geval van het laatste, of dat dan erg is.

    Ik heb onlangs een 2e schijf geplaatst met de brander als slave op de 1e en de dvdrom als slave op de 2e master.
  • Is niet erg. Je mist alleen HDD-performance.

    de 80-conductor cable is een kabel met 2 aders door 1 draad. De ene is aarde. Die zorgt voor minder storingen in de IDE-kabels.

    Als je een snelle HDD hebt (zoals ik :-)) dan moet je die 80 conductor kabel d'rin gebruiken. Er was iemand op dit board die dezelfde schijf had als ik maar 400 punten lager scoorde.

    Met de nieuwe kabel scoorde hij minder dan 50 puntjes lager en had een "overall"-performancestijging van zeker 25%

    Koop er maar 1.

    suc6, Aswin
  • Je BIOS geeft aan dat je inplaats van een 40 aderige IDE-kabel een 80-aderige kabel moet gebruiken, dit is meestal zo bij ATA100/133 harddisken.
  • senks.
    ik heb die schijf juist gekocht vanwege de performance, omdat ik maar steeds problemen ondervind bij het capturen van videobeelden uit mijn camera (lost frames). Ook met die 2e schijf en €180 armer is het probleem niet verholpen. Wellicht is dit de reden.
  • [quote:fc0de57db5="ODF"]Je BIOS geeft aan dat je inplaats van een 40 aderige IDE-kabel een 80-aderige kabel moet gebruiken, dit is meestal zo bij ATA100/133 harddisken.[/quote:fc0de57db5]

    100% juist
  • Ik heb ook al een tijdje die foutmelding.
    Zou het kunnen dat dit de oorzaak is van het feit dat ik om de zoveel dagen plots mijn tweede HD niet meer kan vinden? (start ik opnieuw op, dan vindt hij ze, zonder dat er -ogenschijnlijk - ook maar iets veranderderde ineens wèl terug) :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.