Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met geluid

Anoniem
casinowit
7 antwoorden
 • Ik heb een compaq pc met alle software pre-installed. Ik heb de harde schijf geformatteerd en een eigen versie van w98 SE er op gezet. Alles doet wat het moet doenbehalve het geluid. Als ik een muziek-cd in de cd-rom stopt dan is er wel geluid maar als ik geluid van mijn harde schijf wil afspelen (bijv. de windowsgeluiden bij kritieke stops, binnenkomende email etc. maar ook muziek) dan hoor ik niets. Ik kan niet beredeneren wat er aan de hand is en ik weet ook niet hoe ik dit op moet lossen.
  Kan iemand mij vertellen wat ik moet doen om het op te lossen en wat de mogelijk oorzaak is van dit probleem. Oh ja.. de specificaties van mijn PC (welke geluidskaart e.d.) ben ik kwijt). :cry: Graag een reactie!
 • Tja, je zal toch drivers nodig hebben voor je geluidskaart\chip

  de compaq site is vrij uitgebreid, kun je daar de specs van jouw type pc niet terug vinden en dan de goede drivers downloaden en installeren?
 • Had ik nog niet aan gedacht, dat komt ook een beetje omdat ik wel muziek via mijn cd-rom kan afspelen. Is daar een verklaring voor? Wel geluid vanaf cd-rom niet vanaf harde schijf?
 • Heb je rechtsonder wel een icoontje in je tray voor je geluid? Klik daar dan op en dan komt er een mengpaneel en zet daar alles aan.
  Succes :wink:
 • Had ik al gedaan maar resultaat is nada, zero, nix.
  En ik heb nog steeds geen plausibele verklaring waarom ik wel geluid via mijn cd-rom kan produceren en niet vanaf mijn harde schijf. Is er echt niemand die hier een zinning antwoord op heeft?
 • heb je bij compaq gekeken welke software ze allemaal bij deze compaq meeleveren ? Die zal je dan ook moeten installeren, zeer zeker de audio drivers.

  Heb je geen gekke dingen in systeemapparaten die anders zijn dan onder de compaq install ?

  Je zal het in drivers en de multimedia instellingen moeten zoeken
 • Als je naar Multimedia gaat in het Configuratiescherm krijg je gegevens welke Geluiskaart wordt gebruikt bij afspelen en opnemen Mischien staat er daar wel iets verkeerd

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.