Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

lengte draad van de muis?

5 antwoorden
  • hoi, hoe lang kan een snoertje van een gewone muis zijn? ik wil graag een afstand van zo'n 10 meter overbruggen, (tussen de pc en mijn "werkplek"), en een draadloze muis onder de 100 euro kan dit niet. maar met een gewoon verlengsnoer voor een muis, is het dan wel te halen? alvast bedankt voor je reactie, jules wijers
  • Hoe bedoel je 'gewoon'? USB? Volgens mij kun je dan een heel eind gaan. Maar een USB-verlengkabel van 10 meter...? Ik ken ze alleen van 5 meter... Maar misschien is dat genoeg om de 'receiver' van je draadloze muis te verlengen tot je muis weer 'in range' komt?
  • Uitproberen zou ik zeggen. Wat bedoel je met gewoon? PS/2 of serieel? Het zou best eens kunnen werken. En anders kun je er een speciale switch tussen zetten. USB is eventueel ook een alternatief, dan kan de muis en het toetsenbord over 1 kabel.
  • ook voor ps2 zijn er verlengkabels te koop, maar meestal gaan die niet verder dan +/- anderhalve meter.
  • kabels kun je zelf maken. Voor ps/2 zijn slechts 4 draden nodig. Dus in principe is telefoonsnoer al goed. Misschien dat afscherming nodig is. Een heel andere oplossing is om een speciale KVM splitter te gebruiken die Cat 5 kabel kan gebruiken. Afstanden tot meer dan 100 meter zijn dan mogelijk. Oh ja, Belkin claimt dat met hun Omiview adapter (zonder Cat5) afstanden tot 75 meter kunnen worden overbrugd. Waarschijnlijk bestaan er nog veel meer oplossingen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.