Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Kan CD niet meer lezen

Anoniem
J.A.Maurer
6 antwoorden
 • Om ruimte vrij te maken heb ik een flink aantal grafische bestanden op CD gebrand mbv Easy CD Creator 5. Losse bestanden (.doc, .jpeg, .zip etc.) maar ook bestanden in mappen. Het vreemde is dat ik de losse bestanden op de CD wel kan openen, maar de bestanden in de diverse mappen (voor .bmp. .jpeg, .psd) niet. Deze bestanden worden door de diverse grafische programma's, w.o. Photoshop, niet (meer) herkend, terwijl nota bene veel daarvan in Photoshop zijn gemaakt. Ik heb al geprobeerd om deze bestanden te kopieeren naar de HD, maar dat helpt niet. Ook dan krijg ik dezelfde meldingen: ze worden niet herkend als een geldig bestand.
  Wie weet raad?
  :(
 • Ik denk dat de bestandsextensie eraf is geknipt, omdat de filenaam anders te lang werd voor de cd. Als dat het geval is kun je de bestanden naar de hd kopiëren en daar de goede bestandsextensie weer invullen.
 • Nee helaas, dat is het niet.
 • Probeer de cd eens af te lezen met de burner of bij een kennis.
  Succes :wink:
 • probeer eens een bestand van de cd te kopieren naar de hd en dan onder eigenschappen van het bestand op de hd het vinkje alleen lezen weg te halen.
 • [quote:6877877f8a="snameroc"]probeer eens een bestand van de cd te kopieren naar de hd en dan onder eigenschappen van het bestand op de hd het vinkje alleen lezen weg te halen.[/quote:6877877f8a]

  Tja, uiteraard ook al geprobeerd. Nee,dat werkt dus ook niet. Ik weet het echt niet. Kan het aan de CD liggen? Kun je die wellicht "opschonen?"

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.