Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Permanent rebooten na installeren IBM DeskStar 120 GXP

Pinky & The Brain
6 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  Ik heb net een nieuwe HD gekocht, een IBM DeskStar 120 GXP, 120 Gb, IDE, 7200rpm U-ATA 100.

  Ik was van plan om 'm in m'n server-pc te zetten, een Pentium II-350 uit 1998; daar zitten al een Seagate-schijf van 6.4 Gb en een Maxtor-schijf van 15.2 Gb in.
  Dat ging helaas onmiddellijk al fout: het BIOS herkent het ding totaal niet; de autodetectie blijft hangen :-?. Als ik een jumpertje achterop de schijf op '32 Gb clip' zet wordt de schijf wel zonder problemen herkend, maar dan als 32 Gb grote schijf. En daar heb ik geen 120 Gb-schijf voor gekocht!

  Dan maar op m'n werkstation geprobeerd, een Pentium IV-1.8 GHz uit begin 2002, waar een Maxtor van 80 Gb in zit.
  Het apparaat start vrolijk op, WinXP wordt geladen, ik mag me aanmelden maar na een paar secondes herstart de pc opeens!
  Nogmaals geprobeerd, deze keer onmiddellijk aangemeld; Windows start vrolijk door maar tegen de tijd dat ik daadwerkelijk programma's kan starten reboot de pc opnieuw!
  Het ligt niet aan de samenwerking met de andere HD; ik heb de 80er ff losgehaald en Win2000 geprobeerd te installeren. Tijdens het formatteren van de schijf herstartte de PC toen-ie tegen de 80% was… :(

  Enig idee wat hier mis kan zijn?
 • Kijk je bios instellingen goed na. Als het ondertussen het formatteren al fout gaat denk ik dat je schijf gewoon beschadigt is. Formateren moet zowiezo altijd goed gaan. Als er nog garantie op zit zou ik hem in de winkel (voor je ogen) laten controleren.
 • [quote:1c89bdde5c="De Geest Van Oirlo"]Kijk je bios instellingen goed na.[/quote:1c89bdde5c]
  Graag! Maar waar moet ik naar kijken? Het bios van m'n oude pc hangt als-ie maar naar de schijf [i:1c89bdde5c]kijkt[/i:1c89bdde5c]. En die van m'n nieuwe pc geeft (zo te zien) alles goed weer. Ik heb al verschillende UDMA-instellingen geprobeerd (op 'Auto' pakt-ie mode 5), maar dat schijnt niks uit te halen.

  [quote:1c89bdde5c="De Geest Van Oirlo"] Als het ondertussen het formatteren al fout gaat denk ik dat je schijf gewoon beschadigt is. Formateren moet zowiezo altijd goed gaan. Als er nog garantie op zit zou ik hem in de winkel (voor je ogen) laten controleren.[/quote:1c89bdde5c]
  Dat zat ik me ook al af te vragen. Maar hoort-ie niet gewoon een foutmelding te geven als er iets niet goed gaat tijdens het formatteren?

  Er zit zeker garantie op, ik heb 'm afgelopen week gekocht.
  Maar op zondag is er niks open dus vraag ik het hier ff, misschien dat iemand wat weet… :)
 • Toch maar terug naar de winkel dan
 • Helpdesk gebeld, volgens hen zou het best een hitteprobleem kunnen zijn.

  Het klinkt ergens wel logisch; hij zat ook tussen de oude HD en de floppy drive in. Ik ga wel proberen hem wat ruimer te behuizen (in een 5¼" slot), zodat-ie z'n hitte kwijt kan. Ik hoop dat het genoeg is. :-?
 • Oke, daar zou het ook aan kunnen liggen.

  (Alles wat in een pc zit maakt ondertussen ook warmte :-? , Niet zo leuk)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.