Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Overklokken cd-brander

Anoniem
None
14 antwoorden
 • Ik las een stukje in het blad PCM (september 2002) over het overklokken van een CD-brander. :o Dit doe je door de firmware van de van de cd-brander te vervangen.Wie heeft hier ervaring mee????
 • Op het forum van www.cdfreaks.com hebben ze ervaring mee.
 • overklokken Cd-writer? Jij wilt zeker onverwachte bufferunderrun?
  Nee, niet doen, dat gaat je veel Cd's kosten
 • Door het flashen van een gehackte firmware of soms een firmware van een sneller model, is het mogelijk het ding sneller te laten branden. In vrijwel alle gevallen is de praktijkwinst echter gering en weegt het imho niet op tegen het risico dat je het ding naar de knoppen helpt.
 • Inderdaad, waarom zou je dit willen? Dat beetje extra kost je heel wat. Kunt beter gewoon een extra cd gebruiken.
 • Sommige Lite-Ons zijn prima te overklokken met een verwaarloosbaar klein risico. De winst is tegenwoordig niet erg groot, van 40x naar 48x.

  Toen ik m'n HP8200 naar een HP9100 flashte ging ik van 4x naar 8x. Da's pas winst!
 • Is er met een Plextor 24/10/40 iets te beginnen?
 • Heb altijd meegekregen dat een cd gebrand op een lagere snelheid beter is dan een die in standje turbo is gebrand.
  En die extra minuten wachttijd who cares.Je doet toch niet mee aan de F1?
 • [quote:4b46b42df4="Schiplap"]Is er met een Plextor 24/10/40 iets te beginnen?[/quote:4b46b42df4]

  Nee bij de XP-W2410A is het niet mogelijk. Met sommige Plex modellen weer wel. Maar waarom? zoals uit voorgaande reacties al blijkt, haalt het weinig tot niets uit aan snelheidswinst, de maximum snelheid wordt pas aan de buitenrand van de CD gehaald (het gemiddelde ligt dus altijd lager) een verdubbeling van de brand snelheid betekend zeker geen verdubbeling in tijdswinst. De risico's dat de boel defect raakt zijn aanzienlijk. Kortom NIET aan beginnen het is volkomen zinloos. :wink:
 • [quote:b9ee91ff1c="Ronald©"]Heb altijd meegekregen dat een cd gebrand op een lagere snelheid beter is dan een die in standje turbo is gebrand.
  [/quote:b9ee91ff1c]

  Onzin brandsnelheid heeft daar niets mee te maken, de kwaliteit van de CD-R is het enige dat telt. Het voert te ver om daar over uit te wijden maar SSsssst … Je bent altijd verkeerd voorgelicht.
 • [quote:5c97a9a1b7="Zocor"][quote:5c97a9a1b7="Ronald©"]Heb altijd meegekregen dat een cd gebrand op een lagere snelheid beter is dan een die in standje turbo is gebrand.
  [/quote:5c97a9a1b7]

  Onzin brandsnelheid heeft daar niets mee te maken, de kwaliteit van de CD-R is het enige dat telt. Het voert te ver om daar over uit te wijden maar SSsssst … Je bent altijd verkeerd voorgelicht.[/quote:5c97a9a1b7]

  Nu zwam je zelf ook, want de brandsnelheid is wel degelijk van belang: naarmate je CD-R's van mindere kwaliteit gebruikt, is het beter een lagere brandsnelheid te kiezen om fouten te voorkomen. Met oudere branders zonder BurnProof oid is er nog een andere reden om niet al te snel te willen branden: je slurpt je buffer sneller leeg, en als je systeem hem niet snel genoeg aanvult, krijg je dus opnieuw fouten.
 • Dat zegt hij, kwaliteit van de cdr's is het enigste wat telt.
  dus slechte cd's is langzaam branden omdat de cdr's slecht zijn !!
  en branders zonder burn-proof kunnen niet eens snel branden, want die zijn antiek
 • [quote:f1486db5ee="hjs"]Dat zegt hij, kwaliteit van de cdr's is het enigste wat telt.
  dus slechte cd's is langzaam branden omdat de cdr's slecht zijn !!
  en branders zonder burn-proof kunnen niet eens snel branden, want die zijn antiek[/quote:f1486db5ee]

  Hier heb ik niets meer aan toe te voegen, zo zit het en niet anders.
  Close Topic!
 • Bedankt voor de reactie's, ik weet genoeg..niet aan beginnen ( sorry dat mijn antwoord wat lang duurde maar ben ff weggeweest.)

  Intruder

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.