Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

MMORE CD-R 90 MIN - 800 MB

9 antwoorden
  • Wie kan mij helpen met het volgende: Bovenstaande CD's heb ik gekocht, maar om de een of andere reden lukt het niet om deze te gebruiken. Ik gebruik de allernieuwste NERO-brandsoftware, mijn PC 'ziet' dat er een CD in het station aanwezig is, maar zodra ik meer dan 10 MB wil branden geeft NERO de melding dat er niet voldoende schrijfruimte aanwezig is. Is er iets speciaals aan deze 90 MIN CD's? Voorheen gebruikte ik altijd MMORE CD-R 80 MIN - 700 MB, en dat werkte vlekkeloos. Mijn CD-RW is een Freecom 8x4x32. Zou het een driverkwestie zijn? Alvorens daar naar op zoek te gaan wil ik eerst bekijken of het niet iets anders kan zijn.
  • Aangenomen dat je brander die cd's aankan: Je moet instellen op "disc at once", niet "track at once". Je moet in de preferences "overburn" mogelijk maken.
  • En je moet een brander hebben die kan overburnen!!!
  • Probeer het ook eens met een 700 mb cd. Dan weet je zeker of het aan de cd's ligt. (letterlijk tussen haakjes, mag ik vragen waar je ze kunt kopen?)
  • De 800MB: [url]http://www.tweakers.net/pricewatch/37400[/url] [url]http://www.tweakers.net/pricewatch/26516[/url] En voor 900MB: [url]http://www.tweakers.net/pricewatch/34559[/url]
  • Nero kan toch tot ongeveer 750 MB aan? Ik denk dat hij daarom bij 800 MB met een foutmelding komt. Probeer eerst eens naar een CD image te schrijven en dan met b.v. Clone de image opeen echte cd te branden. Greetz bye mike
  • Nero kan meer aan, want ik heb gewoon 800 mb feilloos gebrand.
  • Het ligt ook aan het merk-typte brander. Sommigen kunnen niet eens 80 minuten bescrijven. En bij feurio.com is er een database met writers, tot hoever die kunnen branden. De freecom komt er niet in voor . Aangezien het een 8x4 brander is denk ik dat ie misschien net de 80 min haalt.
  • Het ligt ALLEEN maar aan het type brander. Nero en gelijk welk programma dat kan overburnen gaat door tot je brander het opgeeft, mits overburnen en DAO aangevinkt staan . Elke brander geeft daarbij verschillen te zien. :wink:

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.