Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Stille Harddisk?

None
15 antwoorden
 • Ik wil een stille harddisk voor in de huiskamer. In Computer-Totaal oktober blz 86 stond de SeagateBarracuda ATA IV (oftwel ST360021A) als superstil aanbevolen. In de schijventest van juli/augustus wordt die echter als miskoop van de hele test (te langzaam) afgeschoten. Hoe erg is dat langzame nou eigenlijk als je reeel bent? Ik wil er DivXjes etc. mee afspelen.
 • Als je een nieuwe hdd neemt kan ik je de WESTERN DIGITAL 800JB met 8 mb Cache aanraden deze is ook stil,vergeet niet dat het meeste lawaai in een pc komt van de koelventilator,daar zou ik eerder naar kijken dan het geluid van de hdd. :wink:
 • Dat is nog maar de vraag. Diverse schijven halen tegen de 50 dB(A), en dat is een hele flinke fan. Hieronder een uitgebreide review over een aantal gangbare disks, inclusief snelheid en geluid.

  http://www.hardwareanalysis.com/content/article/1540.1

  Weinig lawaai, kies dan een met vloestoflagers, en een laag toerental (5400).
 • Ik kan je 'echt' die WD 800JB met 8 Mb cache aanbevelen.
  EUR 135 bij Salland automatisering

  Superstil… en retevlot !! zie m'n PCMark2002 specs.. 1225 score.

  Ik hoor 'm niet.

  Groet, Aswin
 • Bedankt voor de link naar een perfecte test. De Seagate ST380021A is zo te zien precies wat ik moet hebben. Trouwens veel hot nieuws op die site!

  Ralph
 • Bij de conclusie staat: "No match for the IBM or Western Digital but a fair trade-off between performance and noise level."

  Ik weet niet of je het weet maar hij is absoluut dus geen competitie voor de WD of IBM, maar is stil.

  Maar dat is de WD ook.

  Nou goed, suc6 ermee…
 • Voor het afspelen van Divxjes e.d. is een supersnelle hd niet van belang lijkt me, dus een goede keus.
 • Als je de keuze had:
  1. Voor snelheid en stil
  2. Voor alleen stil maar geen snelheid

  Dan kies je voor 1. Simpel. Verder is mijn PC-situatie dezelfde (staat in huiskamer als Multimedia-center :-))

  De Seagate scoort niet goed. En met de WD800JB met 8 MB cache heb je meteen een "overall"-performance verbetering. Dus niet alleen die Divxjes lopen lekker, alles loopt lekkerder.

  Maar ik ben het met je eens… het is een keuze die je maakt en ik hoef hier niemand te overtuigen. Suc6 met je keuze.

  Groet, Aswin
 • [quote:0a7ae052c8]As evident from our benchmarks and the noise and heat production measurements the 80GB, Western Digital 800JB with 8MB cache and the 120GB, IBM 120GXP offer the best combination of performance, noise and heat levels. The IBM has our preference as it has the largest capacity and thus offers the best price/performance ratio.
  [/quote:0a7ae052c8]
  Dit staat op de site van Gerben :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 • Vor mij is stilte echt het belangrijkste en kan elke HD een videotje denk ik wel bijsloffen. En de Seagate doet maar 40,9 dB, terwijl de Winchester 400 en 800 43,6 en 44 dB doen en de IBM 120GXP 80GB 44,1dB.
  En elke 3 dB is toch telkens twee keer zoveel lawaai!!
 • Draai zelf met een doodgewone Maxtor.
  Hoor wel de ventilators draaien geen HD, harde schijf enkel hoorbaar bij defragmentatie.

  Eddy
 • Ik hoor helemaal niks

  1. geen schijf ( heb 2x Wdigitals d'rin zitten)
  2. geen ventilator….

  Oh… ik wou dat jullie het konden horen…. Ik kan zelfs, als m'n screensaver aanstaat heel moeiljik beoordelen of m'n PC uberhaupt aanstaat.. 'echt'.. Het gaat daarom ook wel 's mis, da'k 'm per ongeluk uitzet (via de knop).

  Groet, Aswin
 • Storage Review bespreekt Seagate Barracuda V
  http://www.tweakers.net/nieuws/23806
 • [quote:5ea81f4b3d="Ralph Bertram"]Ik wil een stille harddisk voor in de huiskamer. In Computer-Totaal oktober blz 86 stond de SeagateBarracuda ATA IV (oftwel ST360021A) als superstil aanbevolen. In de schijventest van juli/augustus wordt die echter als miskoop van de hele test (te langzaam) afgeschoten. Hoe erg is dat langzame nou eigenlijk als je reeel bent? Ik wil er DivXjes etc. mee afspelen.[/quote:5ea81f4b3d]

  Zoals je zelf al aangeeft is snelheid relatief. Ik heb de ATA IV (40GB) al een flinke tijd en ik vind hem niet langzaam. Sterker nog: voorheen gebruikte ik de ATA II (30GB) en volgens de benchmarks is het verschil enorm maar in de praktijk kon ik niet een noemenswaardige verbetering ontdekken m.b.t. de snelheid. De geluidsproductie is inderdaad wel bijzonder laag.
  Persoonlijk kies ik voor Seagate alleen voor de betrouwbaarheid. Dat de schijven misschien 10 of 20% langzamer zijn dan concurrenten zal ik denk ik toch niet merken.
  Sowieso is snelheid relatief: de eerste 7200 rpm Barracuda was de snelste IDE schijf van dat moment en was Seagate daarin marktleider. Vervolgens was Maxtor snel. Nu is het weer Western Digital.
 • Het leuke is dat die seagate ook behoorlijk koel blijft. Als je een beetje een ruime kast hebt, is een koeler (in mijn mening) niet nodig.
  En het ding vind ik snel genoeg, ik kan prima op 48 speed mijn cdtjes branden, zonder buffer underrun e.d.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.