Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

C-mos Battery leeg na stroomonderbreking (!!?)

Hans.Vosman
9 antwoorden
  • Ik heb moederbord K7s5a.
    heb deze vanaf februari j.l.
    Kreeg toen opeens melding bij opstarten:
    'C-mos battery is low '
    Ok, beetje snel, maar: vervangen.
    Nu blijkt dat ik elke keer dat probleem heb als de pc van de spanning is geweest.
    Dus zelfs met nieuwe batterij.

    Hoe kan dit?
  • Misschien zit de batterij niet helemaal goed, of is het contact slecht.
  • Dar zou dan wel heel toevallig zijn he? de vorige batterij, die er standaard opzit uiteraard en mijn nieuwe..?
    enne..uiteraard heb ik hem goed bevestigd..
  • er blijft een stroombron aan staan (kortsluiting).
    mobo is stuk?
  • Denk idd dat je mobo kapot is! :cry: Neem eens contact met de verkoper ervan op.

    Succes :wink:
  • Heb je de spanning van de batterij ook gemeten? Ik heb met mijn versie 1 moederbord een vergelijkbaar probleem toen ik de onboard geluidskaart ging gebruiken. Ik heb die nu een week uitstaan, en toto nog toe geen problemen gehad. Nou zegt dat niks, want soms ging het bij mij dagen goed. En dan waren er plotseling problemen soms direct na een herstart. In het begin dacht ik dat het door de voeding kwam (die had ik ook vervangen door een zwaarder model). Maar ja, die onboard geluidskaart is geen echte stroomverbruiker. ALs Bios gebruik ik de april 2002 versie.
  • Probeer es je BIOS te resetten, denk niet dat het helpt maar je kunt het proberen :wink: . Schakel je je pc helemaal van de spanning door middel van een verdeeldoos met schakelaar?? Probeer je pc dan eens direct op het net aan te sluiten. Er blijft namelijk altijd een stanby spanning op het mobo staan. Ook als je pc uitstaat. Dit is alleen niet mogelijk als je er een schakelaar tussen hebt staan.
  • Dit zijn bekende problemen bij de ecs k7s5a verder is er dus echt niks aan de hand.

    Er wordt trouwens aan de bug gewerkt.
  • Ik heb dit ook gehad met een pentium 200 moederbord elke maand batterijtje leeg uiteindelijk onder garantie een nieuw gehad.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.