Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC doet helemaal niets meer na crash

None
21 antwoorden
 • Pc doet niets meer na een zwart scherm bij het spel battlefield 1942.
  Ik heb de pc uitgezet en weer opgestart, maar bij het opstarten gebeurt er helemaal niets meer!!!

  De ventilator draait, de ledjes branden en het beeldscherm geeft aan "no connection". De cd van het spel zat in de cdromspeler en kon de cd er allen maar uithalen door de lade met een paperclip te openen. Hier is iets serieus mis denk ik.

  Kan dus niet meer in dos, bios of wat dan ook komen.
  heeft het zin om Harddisk eruit te halen en te formateren op een andere pc en dan windows opnieuw installeren of is er iets meer stuk?

  Grzt,

  Analavabeed
 • Bios resetten, jumper zit vaak op het moederbord. Soms raakt de videokaart van slag. Tijdelijke vervanging door een ander exemplaar of een ISA versie, is dan de oplossing. Na een herstart kun je de oude kaart terugplaatsen. Maar dit werkt natuurlijk niet als er echt iets kapot is geraakt.
 • Mmmm,

  Bios resetten, heb ik geen verstand van.
  Hoe kan ik dit veilig doen? Is denk ik toch wel laatste optie om uit te proberen.

  Moederbord: MSI K7t-PRO(Ms 6330).
  Ga de manual erop na slaan.

  grtz,

  Analvabeed
  ——————————————————————————
  Ik wacht er nog even mee, op een ander forum wordt dit toch wel sterk afgeraden, ben dan nog verder van huis.
 • [quote:8eefb88508]Ik wacht er nog even mee, op een ander forum wordt dit toch wel sterk afgeraden, ben dan nog verder van huis.[/quote:8eefb88508]

  Je haalt waarschijnlijk twee dingen door elkaar. Hans heeft het over het resetten van de BIOS. Dat wil zeggen dat je een jumper op het moederbord verzet, waardoor alle oorspronkelijke BIOS instellingen worden herseld. Al je eigen instellingen gaan dus verloren. Na afloop zet je de jumper weer terug. [i:8eefb88508]Deze operatie is zonder enkel gevaar.[/i:8eefb88508]

  Op dat andere forum hadden ze het waarschijnlijk over het flashen van de BIOS. Dat is iets heel anders, daarbij wordt je huidige BIOS vervangen door een andere versie, dus de complete BIOS in plaats van alleen de instellingen. Hier zit wel enig risico aan verbonden. Om dit te doen moet de pc opstarten, dat wil nu dus niet eens.

  Ik had laatst een vergelijkbaar probbleem bij een kennis. Het bleek dat z'n eerste geheugenmodule kapot was. Door die te verwijderen - hij had nog twee andere - was hetprobleem opgelost.
 • Ze hadden het niet over het flashen hoor, ze bedoelden echt het resetten.
  Voor zover ik kan nagaan is het geen Harddisk probleem want dan zou ik toch gewoon in het BIOS kunnen komen?

  En de NO CONNECTION tekst op het scherm is ook erg vaag.


  Grtz,
 • Zitten de kabels achter je pc nog wel vast?
  (zit de monitor dus nog aangesloten?)
  Controleer dan eerst even of alles in jouw kast ook nog goed zit (alles nog netjes in sloten, kabels goed aangesloten enz.). Dis om eenvoudige hardware storingen uit te sluiten….
 • welk besturings systeem??
  eventueel bootflop??
 • [quote:a6e6e7833f="analvabeed"]
  En de NO CONNECTION tekst op het scherm is ook erg vaag.
  Grtz,[/quote:a6e6e7833f]

  Als ik mijn stekker van de monitor uit de kaart haal krijg ik ook die medling op het beeld.
 • Windows 98se heb ik.
  Bootfloppie: alleen Win98se opstartdiskette, maar zoals gezegt hij komt niet eens tot het lezen van de floppydrive.

  Wat betreft andere vragen over hardware, ben pas dit weekend instaat alles in en uit elkaar te halen, moet antwoorden schuldig even blijven.

  Bedankt voor antwoorden.

  grtz,

  Analvabeed
 • kijk eens ofdat je kaart goed in het AGP zit. probeer anders een andere kaart. Als alles loopt moet het aan je videokaart liggen. Luister eens naar de piepjes van de Bios, die vertellen je vast wel iets.
 • Heb geen piepjes gehoord helaas, dat is nu juist het probleem anders had ik tenminste nog een houvast.

  grtz,

  A
 • [quote:82a61116be="analvabeed"]Bios resetten, heb ik geen verstand van.
  Hoe kan ik dit veilig doen? Is denk ik toch wel laatste optie om uit te proberen.[/quote:82a61116be] Het resetten is zonder risico. In zoverre, dat de settings die je misschien had willen onthouden, wel verloren gaan. TJa, het systeem ligt al plat, dus ja wat wil je nu eigenlijk? Als het wisselen van de videokaart door een ISA model niet mogelijk is, dan is dat toch het eerste dat ik zou doen. Heb ik ook gedaan toen mijn K7S5A moederbord onderuit ging op :oops: … Samsung merk geheugen :-?. Het moederbord ontwaakte wel, maarre, het lustte dat geheugen zelfs in Safe mode niet meer. Omdat je een werkende systeem had, kan er toevallig iets kapot gegaan zijn. DUs in principe moet er gewoon op de standaard manier een fout gezocht gaan worden. Alles eruit, het minmum er weer in … Voor dat je dat gaat doen, is de Bios reset het makkelijkste om te doen. Even de handleiding opzoeken en je kunt aan de gang.
 • had ook soortgelijk probleem
  bleek m'n videokaart niet goed in 't slot te zitten
  dat merkte ik door het mobo tegendruk te geven
  en toen klikte de kaart pas in 't slot
  simpel en snel te checken
  hoop dat dit 't oplost
 • Als je de ide kabel uit de cd rom haalt en dan de lade niet open krijgt met
  de open toets als de pc aanstaat is je voeding stuk en mischien als gevolg ook je moederbord dus eerst proberen of de cd rom te openen en dan andere voeding.
 • I have found a possible solution: Diagnostic Led Function…
  posted by analvabeed, Oct 19, 2002 9:54am
  Edit #25 of 25
  Bookmark

  Mogelijk de oplossing:

  Dit geeft het moederbord aan:

  Diagnostic Led Function Description:
  System Power ON. This will start BIOS Initiazilation.


  Possible Problem/Solution:
  System Led will hang here.
  -The processor might be damaged or not installed properly.
  -Damage/Discharge Lithium Battery.

  Batterij word vervangen.

  Maar hoe kan de processor niet goed geinstalleerd zijn? In windows, daar kan ik dus niet in. lijkt me sterk dat de processor los zit, maar kan dat?
 • Loopt voor dat je iets reset eerst alle! kabelverbindingen in de PC door en alle kaartslots. Het gebeurt vaak dat door trilling of korte kabels er iets half los schiet en dan krijg je exact de kuren die jou PC vertoond.
  Hans
 • [quote:a87039976f="analvabeed"]Possible Problem/Solution:
  System Led will hang here.

  -The processor might be damaged or not installed properly.
  Maar hoe kan de processor niet goed geinstalleerd zijn? In windows, daar kan ik dus niet in. lijkt me sterk dat de processor los zit, maar kan dat?[/quote:a87039976f] Tja, er staat ook nog 'damaged'. Er kan altijd iets kapot gaan. Zomaar, zonder reden. Elk onderdeel heeft een bepaalde MTBF, maar ja, de werkelijkheid is wel eens flink korter :cry:. Als de CPU goed vast zit, dan is het zeker niet 'not installed properly'. WIl nog niet direct zeggen dat de CPU kapot is. Volg de adviezen van topslob maar eens op. Dan kom je vanzelf weer een stapje verder.
 • Kom heel moeilijk bij de processor, de psu zit er voor.

  aan de batterij ligt het niet, die is vervangen.
  Kan een processor "zomaar doorbranden" als er misschien weinig ruimte is voor cooling? Er zit wel een cooler op.

  Grtz,

  Analvabeed
 • Ehm, heb je nu al een bios reset geprobeerd?
  Ik zie nergens dat je zei dat je het geprobeerd hebt, dus ik vraag het maar even, dit is, zoals al gezegd is zonder risico, ik heb tijdens overclocken wel 7x achterelkaar mijn bios gereset, en alles draait mooi. Je bios kun je resetten door eerst even in de handleiding te kijken en zoekn naar bios reset, daar staat precies in wat je moet doen.
 • Nee Bios heb ik nog niet gereset. Met Ik bedoel ik eigenlijk min broer want de Pc is niet van mij.

  Zover hij nu kan beoordelen is het iets met de Cpu, deze ruikt nogal "aangebrand" heeft hij het idee. Hij moet eerst bij de Cpu zien te komen, alvorens 'm los te maken, maar daar kan hij moeilijk bij. Hij wil toch zeker weten of ie zwart is.

  Kan niks nieuws melden dus, behalve dan dat wij stap voor stap alle kabels intern en extern zijn nagelopen en alle kaarten, etc. hebben gecontroleerd of ze los zaten.

  Daarna kwamen we op dus op die ledjes.
  Batterij is dus vervangen.

  Ik zal m nog ns wijzen op het resetten van het Bios, maar moederbord geeft toch duidelijk aan dat het "iets" met de cpu is.

  Grtz,

  Analvabeed

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.