Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

stekkertje van me monitor is kapot

19 antwoorden
 • hallo mensen die dit lezen Ik heb een defect aan me monitor om precies te zijn aan me kabel van de monitor. dat stekkertje is kapot er zijn 3 van de goude pinnen helemaal krom. ik nieuw stekertje gehaalt niet duur €2. maar knip ik die ouwe er af. kom ik achter dan er minder draadjes zijn dan pinnen dus hoe moet het nu [b:d79e47cf85]weet iemand dat [/b:d79e47cf85] alvast bedankt
 • Les voor de volgende keer: Die pinnen zijn van koper en als ze verbogen zijn kun je ze meestal weer terug buigen. Wat je nu moet weet ik eerlijk gezegd niet.
 • stekker open peuteren om de aansluitingen te kunnen zien misschien een optie?
 • Meestal is dit onbegonnen werk (tenzei je veel tijd hebt).
 • Geen documentatie bij je beeldscherm met aansluitingen, of evt op de homepage van de fabrikant. Grote kans dat je daar iets kan vinden.
 • Zoek iemand met een doorbel tester of ohmmeter en meet van de afgeknipste stekker welk draadje aan welke pen hoort. Eventuele pennen waaraan geen draad zit kan natuurlijk doorverbonden zijn met een andere pen. Misschien dat je uit deze link wat info kunt halen : http://www.hardware-bastelkiste.de/monitor.html#SVGA Peter
 • heb ik ook al gedaan maar erg klein allemaal hier vindt ik wat in me boekje van monitor. alleen ik word er nog niet wijzer van. 1 r 2 g 3 b 4 ground 5 d-sub test 6,7,8 vidoe return 9 no pin 10 digital ground 11 d-sub test 12 sda 13 H-sync 14 v-sync 15 scl
 • Hier vind je onder monitor cables alle info die je nodig hebt: http://www.technick.net/index.php?load_page=http%3A//www.technick.net/pinouts.php hans [/url]
 • [quote:af027b935e="topslob"]Hier vind je onder monitor cables alle info die je nodig hebt: http://www.technick.net/index.php?load_page=http%3A//www.technick.net/pinouts.php hans [/url][/quote:af027b935e] bedankt alleen die kleuren klopen niet helemaal maar ik probeer die ouwe open de flexen ja je leest het goed.
 • Als het een standaard monitortje is, zou ik er niet teveel tijd in steken. 14" monitoren kun je tweedehands voor 5 tot 10 euro zo ophalen.
 • [quote:766a43fb4e="gerben"]Als het een standaard monitortje is, zou ik er niet teveel tijd in steken. 14" monitoren kun je tweedehands voor 5 tot 10 euro zo ophalen.[/quote:766a43fb4e]. was dat maar waar het is een 17 monitor en een goede ook nog.
 • Is het een optie, om i.p.v. een nieuwe stekker de complete kabel te vervangen? Voordelen: meer werkruimte in de monitor je kunt de huidige aansluitingen zien in de monitor geen gepruts met onderling verbonden pootjes in de stekker Succes in de strijd, Jan K.
 • die complete is een goede idee bij een oude monitor een kabeltje van danhalen. bedank voor het idee.
 • Werkt soms zo'n oud kabeltje, maar als de monitor nieuw genoeg is dan zal die nog net weer 1 of 2 draadjes meer hebben. Heeft te maken met automatisch detectie. Binnen de monitor zit meestal een connector die voor elk merk waarschijnlijk anders is. Het blijft gewoon veel werk. Het makkelijkste om te doen is: - Beide draaduiteinden de mantel voor een deel verwijderen - Middels een Ohm-meter het stuk met de conector doormeten en zo achterhalen welke kleur draad naar welke pen gaat - Let speciaal op de massa aansluitingen. Soms zitten er 3 coax kabels in voor R, G, B met eigen pennen voor signaal en massa. De kabel kan dan ook nog een aparte mantel in de kabelbevatten die aan de connector zelf moet worden gesoldeerd - Soldeer de gekochte connector vast Onlangs vele kabels gesoldeerd (moest van male naar female) dus heb kunnen oefenen. De kabels met aangegoten steker zijn lastiger aan te passen en kunnen eigenlijk alleen middels bovenstaande methode bwerkt worden. Als je ooit een aangegoten steker hebt losgemaakt, dan weet je dat dat een echte rotklus is ... Soms heb je geluk en zit er een schroefsteker op. Dan is het nog steeds wat werk, maar dat is goed te doen. -
 • Hoe weet je dat het de kabel is? Ik heb zelf ook nog een '17 staan die geen beeld meer geeft. Maakt precies hetzelfde geluid als mijn andere werkende monitoren en het lampje brand ook nog. Zou dus ook wel eens de stekker kunnen zijn ja. nou denk jij natuurlijk:''doorgebrand''' Nee, zo ziet het er niet uit. ik ga voor de zekerheid dat koperenpinnenverhaal maar eens doen, wie weet helpt het. En ik denk dat het maken van je monitor bijna net zo duur is als een nieuwe, nieuwe halen dus!
 • aansluitschema van een vga stekker bezorgen (internet b.v.) en soldeerbout uit de kast trekken...... als je hier echter geen handigheid of materiaal voor hebt laat het dan een vakman doen!
 • [quote:ca2860363f="micky.g"]aansluitschema van een vga stekker bezorgen (internet b.v.) en soldeerbout uit de kast trekken...... als je hier echter geen handigheid of materiaal voor hebt laat het dan een vakman doen![/quote:ca2860363f] het is verdomt veel piel werk en die kleuren op de tekening klopen ok niet met die van de kabel. Die kabel vervangen uit de hele monitor zal best gaan alleen ik zit met een sticker dat is een gele stikker met een groot uitroepteken en 26000volt geen nul te veel. als je daarmee een opflikkerkrijgt kan je het niet na vertellen. wat is dat, moet ik het serieus nemen.
 • Een hoog voltage is niet per definitie gevaarlijk, alleen als er ook stroom loopt. Er geldt wel: Hoe hoger het voltage, des te minder stroom heb je nodig om het gevaarlijk te laten worden. Zolang de boel niet in het stopcontact zit is het veilig, maar als je iets fout doet kunnen er hele interessante dingen gebeuren als je de stekker er straks weer insteekt.
 • [quote:339763adac="egslim"]Zolang de boel niet in het stopcontact zit is het veilig[/quote:339763adac] Niet helemaal. In de aanwezige condensatoren kan nog lading opgeslagen zitten. En dat kan dus best tot een flink voltage oplopen. Uitkijken dus bij die condensatoren. Uit eigen (TV-sloop) ervaring weet ik dat je ook zonder een stekker in het stopcontact een behoorlijke opdonder kunt krijgen. Succes!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.