Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc preparen voor dual boot .... 2 schijven ... slave/master?

4 antwoorden
  • schijven zijn: Western Digital 80 GB 7200 rpm > windows 2000 Quantum Fireball 8 GB 5400 rpm > windows 98 se ik heb 2 IDE connectors: op de 1e komen beide schijven op de 2e cd-rom speler en brander volgens mij moeten beide schijven 'n primaire partitie hebben voor hun OS kan ik nu de WD als master en de QF als slave instellen? en toch op de slave beginnen met installeren van win 98? bij voorbaat dank
  • [quote:69faf68d66="Night Light"]volgens mij moeten beide schijven 'n primaire partitie hebben voor hun OS kan ik nu de WD als master en de QF als slave instellen? en toch op de slave beginnen met installeren van win 98?[/quote:69faf68d66] Nee dat hoeft niet. De eerste harde schijf die gevonden wordt, moet een primaire partitie hebben, dat wordt de "C:". Het klinkt moeilijk, maar in theorie kan dan een slave schijf zijn. Ik kan een CD-Rom speler bijvoorbeeld als master configureren. Die eerste schijf zal de dual boot informatie bevatten. Wat je moet realiseren is dat Win98 het eerst moet worden geïnstalleerd in een partitie op de ene harde schijf. Vervolgens kan Win2000 er bij worden geplaatst in een andere partitie van een van beide schijven. Let erop dat de partities niet hetzelfde zijn! Nou mag 1 van de Windows installatie in de primaire partitie staan. Het is geen verplichting :-?. Het makkelijkste is om bijvoorbeeld Win98 op C: te zetten en Win 2000 op D:. Ga je dat omwisselen, dan is het van belang te weten dat C: FAT32 (of FAT16) moet zijn. Voor de partitie met Win98 geldt hetzelfde. Omdat C: 80GB is, heb je hier gelijk een probleem. De grootste FAT32 partitie is 32GB? Dit heb ikzelf nooit uitgeprobeerd. Ik wil niet van die grote partities hebben ... Je moet dus meerdere partities gaan maken. Je mag Win98 en Win2000 op dezelfde harde schijf plaatsen. Als de partitie maar verschilt!
  • bedankt voor je reactie Hans ik zal je tips uitproberen :D
  • [quote:900ac57e71="Hans.Vosman"]De grootste FAT32 partitie is 32GB? Dit heb ikzelf nooit uitgeprobeerd. [/quote:900ac57e71] Ter info: die grens van 32 Gb geldt alleen voor de DISKPART utility van Windows XP (en voorouders). Met een moderne versie van Fdisk kun je uitstekend een FAT32 partitie van 80 Gb maken. Of iemand dat wel of niet zou willen doen is uiteraard een heel andere zaak.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.