Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HP laserjet 4 eurosymbool

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ik heb van een kennis een HP laserjet 4 Plus gekregen. Prima ding en print nog perfect. Echter geen euro-symbool (€), ik heb hier en daar gezocht op internet, echter een oplossing heb ik hiervoor nog niet gevonden. Ook de zoekfunctie van dit forum bood geen soelaas.
  Ik maak gebruik van zowel Windows 98SE als Windows XP Pro. Op beide besturingssystemen moet de printer kunnen omgaan met het Euro teken. Wie weet hoe ik het euro teken kan printen op mijn HP? Of moet ik wellicht een andere driver hebben (voor XP en 98SE) i.p.v een patch.

  Alvast bedankt voor de tips
 • Boodschap is niet helemaal helder:
  De meest bekende (True Type) fonts (Times New Roman b.v.) moeten sowieso vanuit Windows (zelfs onder 3.11) een Euro teken naar de printer kunnen verzenden, dus ook naar een laserjet 4(L).
  Groet,
  Ton
 • Voor de oudere laserjets van HP zijn Euro sim modules te koop.
  Deze zorgen ervoor dat je met een hardwarematige oplossing altijd het euroteken kan printen.
  De module kan je naast je gewone printergeheugen plaatsen.
  Info over welke printers er precies een module nogdig hebben kan je vinden bij HP.
 • Ik denk dat zo'n euro sim module voor mij dé oplossing is. Bedankt voor de hulp.
 • Ik heb het zelfde gehad met een laserjet 5 het goedkoopst en het makelijkst is het om bij printereigenschappen de eigenschap treu bitmap aan te zetten dan kan hij het eurosimbbool wel afdrukken.
  Hij gaat er van uit dat alle letters plaatjes zijn en zal ook iets langzamer worden omdat er veel meer communicatie is tussen pc en printer,maar het werkt wel en kost niets!

  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.