Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Snelheid (branden) CD-Recordables

5 antwoorden
  • Het volgende probleem heb ik met het branden van Cd-s: Sinds kort heb ik een brander in de computer. Wel een langzame (max. 2x!......) maar het is wel een goede. En ik heb de tijd, dus dit maakt niet uit. Nu lukt het branden niet zo als ik dat wil. Het lukt maar niet te branden op een Cd-Recordable van 700Mb, 40x. Al 4 stuks uit de doos gebruikt maar steeds komen er foutmeldingen. Ik gebruik de nieuwste versie van Clone-CD. Toen ten einde raad maar een nieuwe AUDIO-Cd-tje gepakt en daar de Spelletjes naar proberen te branden en dit lukte direct zonder probeem. Wie weet wat de oorzaak is dat het branden op de audio cd wel lukt en dezelfde gegevens branden naar een cd-recordable van 700mb, 40 x lukt niet? Of is de snelheid van deze cd_recordables te hoog en moet ik CD-Recordables met een lagere snelheid kiezen?
  • Probeer eens CDRs met een lagere snelheidsaanduiding. High speed media zijn doorgaan minder geschikt voor branden op lage snelheden.
  • nero al geprobeerd?
  • [quote:3994cca948="Tweaker"]Probeer eens CDRs met een lagere snelheidsaanduiding. High speed media zijn doorgaan minder geschikt voor branden op lage snelheden.[/quote:3994cca948] Idd, dit geldt zeer zeker voor CD-RW. Zou dus ook voor CD-r kunnen gelden. Als dit zo is zou ik gauw een voorraad low speed cd-r aanschaffen als je die nog kan krijgen.
  • Is die brander wel compatible met CloneCD? Hij moet namelijk RAW mode ondersteunen, en bv mijn oude HP8100i doet dat dus niet.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.