Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Computer Bladen!!!

weert114
28 antwoorden
 • Beetje linke vraag om dit op http://www.computertotaal.nl/ te vragen maar wat vinden jullie het beste computerblad?? dus geen game bladen maar hardware bladen.
  Ik heb er 3 geprobeerd:

  - PCM
  - PC MAGAZINE
  - ComputerTotaal
 • De enige die ik echt goed vind is de Duitse uitgave van C`T Magazine.
 • [img:dda9bc03ff]http://www.vnunet.be/graphics/computermagazine/logo.gif[/img:dda9bc03ff]

  Is van kwaliteit ongeveer hetzelfde als C!T
 • Ik lees maandelijks:
  - PCM
  - ComputerTotaal
  - Computer Idee

  Regelmatig daarnaast:
  - CT
  - PC Magazine o.i

  Op hardware gebied bestaat er ook nog hardwareinfo geloof ik
  Vind zelf de PCM en de ComputerTotaal erg prettig lezen.
 • Ik snap niet hoe iemand de Computeridee en de C'T naast elkaar kan lezen, dat zijn toch echt twee uitersten. Alleen zo'n computerblad voor senioren is nog simpeler dan Computeridee.
 • Ik lees alleen Computer! totaal.
  En mijn lesboeken over de computers.
 • [quote:61524098b1="BrigitteW"]Ik snap niet hoe iemand de Computeridee en de C'T naast elkaar kan lezen, dat zijn toch echt twee uitersten. Alleen zo'n computerblad voor senioren is nog simpeler dan Computeridee.[/quote:61524098b1]

  En daarom is het slecht?
  Ik vind de Computeridee ook nog steeds een leuk blad om te lezen, stoor me nergens aan.
  Maar ik lees ook de C!T en een hele berg andere bladen.

  Ik heb alleen geen abonnement, dus ik koop af en toe eens een blad 'voor een bepaalde test' of ik krijg ze van anderen.
 • Ik blijf het zeggen er is maar een professioneel computerblad en dat is de Duitse uitgave van C'T!!

  word ok wel de computerbijbel genoemd…… hoe zou dat toch komen? :wink:

  (sorry C!T !!!!, jullie zijn verder wel het enige blad dat ik met regelmaat lees behalve C'T) :-?
 • c't is absoluut een goed blad maar soms wel heel erg technisch, waardoor sommige artikelen minder makkelijk weglezen, maar voor tests van moederborden e.d. vind ik c't absoluut top, je leest dan veel meer over zo'n mobo dan in andere blaadjes of op computersites.

  Mijn favo blaadjes:
  C!T
  C't
  af en toe PCM, hoeweel de C!T en PCM elkaar nog wel eens overlappen..
 • Tis dat ik C!T gratis bij mijn adsl krijg , ik vond dat destijds een pre maar ben daar goed van terug gekomen, ik vind vaak het niveau van de artikelen meestal niet erg bijster hoog, ik lees het hele blad meestal in 15 door en uit waarbij ik meestal nog de meeste tijd besteed aan de advertentie van Alternate….

  Dus lees ik meestal c't(computertechniek) die ik los in de winkel koop, helaas verkopen ze bij ons niet de duitse uitgave, inderdaad de pc-bijbel en voor een prijsje waarvoor je in nl niet meer krijgt dan een veredelde reclame folder(kijkend naar C!T)
 • Inderdaad… de Duitse uitgave is goedkoper, verschijnt 2x zo vaak en daarmee actueler….
 • [quote:f9a161788b="BrigitteW"]Ik snap niet hoe iemand de Computeridee en de C'T naast elkaar kan lezen, dat zijn toch echt twee uitersten. Alleen zo'n computerblad voor senioren is nog simpeler dan Computeridee.[/quote:f9a161788b]


  Ahh… die combinatie is reeds gemaakt, want ik zag in de shop nu ook de ComputerIdee Senior liggen. Ik besef dat hier een doelgroep voor is, maar voor mij is het niets…
 • Proest ….
 • C!T(af en toe :P )

  [quote:92f94f4882="Tweaker"]
  ComputerIdee Senior
  [/quote:92f94f4882]

  Nu met nieuwe geranium screensaver :lol:
 • Niet flauw doen guys… ik bedoelde het niet als grap 8)

  Met een toenemende groep senioren die geinteresseerd raken in de PC of inzien dat het niet kunnen omgaan met zo'n apparaat, toch wel nadelen biedt, is een blad dat speciaal voor dat nivo wordt geschreven, natuurlijk een uitkomst. Imho geen domme zet van CID.
 • Idd. waarom zou ik niet Computer Idee en C'T naast elkaar lezen.

  Ben zelf lid van PCM, via m'n werk (basisschool) Computer!Totaal, een bevriend collega van een andere school leest zelf PC Magazine en Computer Idee voor zijn school. Nu wisselen we al die bladen regelmatig met elkaar uit. Lees de PCM, C!T en C'T voor mezelf en de rest scan ik op aardige artiekelen voor de kinderen of m'n collega's. Daarnaast is Computer Idee een makkelijk blad voor mensen die er wel wat van willen weten, maar waar het niet te technisch voor moet worden. Een aantal collega's lezen dit blad en komen wel eens met vragen, dan is het handig om te weten wat er beschreven stond.

  Soms zit er dus meer achter en is een oordeel snel gegeven.
 • DE C't de Computer Totaal is tegenwoordig ronduit slecht. De artikelen zijn wel heel erg basic en duidelijk op een oudere, bijna onervaren publiek gericht. Natuurlijk is dit logisch daar dit het grootste gedeelte van de leden betreft, maar een dossier evt. verspreid over maanden, waarvan het begin af b.v de werking van een CPU o.i.d word uitgelegd of andere technieken zouden toch ook mogelijk moeten zijn ?
 • neem aan dat je niet C'T maar C!T bedoeld……..

  C'T schrijft nog altijd voor een professioneel publiek en op een redelijk hoog niveau!

  Wat betreft C!T kan ik je gelijk geven dat de artikelen over het algemeen op een wat simpele manier geschreven zijn en dat je merkt dat het meer aan de leek gericht is….. helaas.
 • Uit nieuwsgierigheid, zijn de artikelen die ik voor C!T schrijf ook te eenvoudig? En dan met name uit nummer 5 en 6 van dit jaar respectievelijk een vergelijking tussen SiS745 en KT333 chipsets en dual processing met de AthlonMP. Mijn indruk is namelijk dat ze voor C!T eigenlijk iets te moeilijk zijn.

  Zelf lees ik geen computertijdschriften, maar uitsluitend hardwaresites. Aceshardware is een hele goede, waar men redelijk diep ingaat op de technologie achter bepaalde producten en Arstechnica heeft ook vrij diepgaande artikelen over de werking van CPU's.
  Lostcircuits schijnt erg goed te zijn in moederbordvergelijkingen.
 • Hardware.info heb ik ook gelezen (de 2 delen)
  Alleen over hardware, ook wel leuk.

  Verder ben ik lid van C!T, en ben ik het eens met het meeste commentaar.
  Je artikelen kan ik me zo niet herrineren egslim, zal nog eens bladeren, kwam wel laatst je Celeron verhaal weer tegen, en vondt hem niet te simpel.

  Is ook een van de redenen dat ik nog lid ben, de verhalen van Slashhead en Egslim. (omdat ik ze dus van het forum ken ;) )

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.