Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

problemen netwerkkaart

Anoniem
CDirk
7 antwoorden
 • Al ruim 1 jaar heb ik hier thuis en netwerk tussen 2 computers (XP en W98). Door de aanschaf van een andere PC (eerste PC) krijg ik het netwerk niet meer aan de praat (zelfde instalatie, ook XP). Iemand gaf me de tip om PING 127.0.0.1 uit te voeren ter controle. Op de nieuwe PC krijg ik daar echter een Time-Out melding. Op de tweede PC word deze test met succes uitgevoerd.
  Is er iemand die me een tip kan geven wat daarvan de oorzaak kan zijn.
 • Zonder te weten welke ip adressering je gebruikt is dit niet simpel te zeggen. Gebruik je Netbeui of DHCP instellingen? Onderstaand verhaal zou moeten werken:
  Server: IPadres opgeven 192.168.0.1 , geen WINS en geen DNS
  Client : IPadres opgeven 192.168.0.2 , geen WINS geen DNS
  Beide pc's Subnetmasker: 255.255.255.0
  Beide PC verschillende namen geven bij Netwerkeigenschappen - Indentificatie en allebei dezelfde werkgroepnaam.
  Bestands en printer deling aanvinken.
  In XP zit een firewall die mogelijk je netwerkverbinding van pc1 naar pc2 blokkeert, controleren dus aangezien pc2 nu wel kan pingen en pc1 niet.
  Hans
 • je moet inderdaad wat meer details geven, zo kunnen we niet helpen.

  dingen zoals :

  - gebruik je vaste of dynamische ip adressen
  - gebruik je dezelfde werkgroep …
  - drie pc's dus gebruik je een hub …
  etc
 • Als je niet kunt pingen naar je localhost (127.0.0.1), heb je
  1) driers oor netwerk kaart niet ge-installeerd
  2) TCP/IP niet geinstalleerd
  3) TCP/IP niet goed geconfigureerd (zie eerdere posts)

  PS Aangezien iemand je de tip gaf, weet je misschien niet waar het om gaat. Iedere PC met een TCP/IP installatie heeft twee adressen. Via de eerste kun je vanuit het netwerk 'op die PC komen' (bv 10.10.9.2). Via de tweede kun je alleen vanaf de PC zelf 'op je PC komen'; dit is de localhost (127.0.0.1).
 • 4) je NIC is gaar

  probeer eerst bovengenoemde stappen 1-3, en als dat niet werkt stop je NIC eens in een ander PCI slot. Wil dat ook nog niet probeer dan even een andere NIC om te zien of het zaakje dan wel werkt. Zo niet dan is hij waarschijnlijk stuk.
 • Ik ga het boven vermelde eens proberen.
  Het gaat maar over 2 computers. De eerste die verbondne is met het net, en een tweede als gewoon werkstation, met gedeeld Internet. De LAN stekker is niet op een PCI kaart, maar op het moederbord. Als ik bij verbingen de status opvraag worden er wel degelijk bytes verzonden en ontvangen. Ook als we de tweede computer afleggen verschijnt de melding dat er een verbinding verbroken werd. Ook op de taakbalk verschijnt ene pictogram dar er een LAN-verbinding is met een snelheid van 100 Mbps en klikkert regelmatig. Dat werkt allemaal naar behoren.
  Tot nu toe blijft ping 127.0.0.1 een time out veroorzaken. Ik ga nu eens proberen met die IP adressen.

  PS: is ping 127.0.0.1 een geldige controle op de verbinding, of zijn er nog andere mogelijkheden om de verbinding te controleren?
 • [quote:0e744f5d8f="CDirk"]
  PS: is ping 127.0.0.1 een geldige controle op de verbinding, of zijn er nog andere mogelijkheden om de verbinding te controleren?[/quote:0e744f5d8f]
  Nee, je controleert via het zogenaamde loopback device. Je hebt er niet eens een netwerkkaart voor nodig. Maar als je TCP/IP niet (juist) geinstalleerd is, zal dat ping commando niet werken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.