Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Wel of geen DVD-CDRW combo in laptop?!

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Hallo,

  Ik mag voor mijn werk een laptop uitzoeken in een bepaalde prijsklasse. De Acer Aspire 1300 series lijkt mij de beste optie. De geintegreerde videokaart is natuurlijk niet je-van-het, maar ik ga de laptop niet gebruiken voor games!!!

  Die aspire 1300 is overigens een Athlon 1600 met 256 mb en 20 gb harddisk. verder alle zaken die nodig zijn zitten erop.

  Maar wat moet ik nou doen? je hebt er een met DVD speler en eentje met DVD-CDRW combo!! Het prijsverschil is ongeveer 75 euro wat overbrugbaar is. makkelijk dat je kan branden, maar functioneert zo'n brander wel goed in een laptop? en de laptop is zwaarder en er kan meer aan kapot natuurlijk.

  wat raden jullie mij aan?

  Bedankt!
 • als die laptop je enige pc is, dan raad ik je de combo aan. Zelf heb ik enerzijds een externe brander moeten aanschaffen, maar ben anderzijds blij dat ik niet altijd een extra drive moet meezeulen of inpluggen om een dvd-tje te kunnen kijken.
 • Ikzelf heb de beschikking over een Asus L3800 met DVD-CDRW combinatie. Deze speler is niet zwaarder dan alleen een DVD speler, en functioneerd net zo goed als een speler in een desktop pc.
  Ik zou de optie CDRW kiezen. Heel erg makkeijk om cd's te branden wanneer en waar je maar wilt!
 • Voor 75 euro had ik dat ook zeker gedaan, helaas had ik die optie niet op mijn L3400S (moest er een duurdere voor nemen) dus heb het niet gedaan, op zich niet zo'n probleem omdat ik 2 branders in m'n netwerk heb en zodoende een brander in mijn laptop niet erg mis. Maar als je veel onderweg bent, of je hebt geen brander in je desktop dan zou ik het zeker doen.
 • Ik heb thuis 2 'gewone' computers waarvan er 1 een brander heeft……
  Erg belangrijk is zo'n cdrw dus niet voor me, maar voor die 75 euro ;)

  pasToor
 • Sja, ik zou dan denken een avondje stappen of een brander die ik niet gebruik :)
  Persoonlijk zou ik wel een mobiele brander kunnen gebruiken voor als er ergens weer is een pc gefixt moet worden en je net een tooltje nodig hebt op je harde schijf dat te groot is voor een diskette, en gebruik mijn pc ook als game machine voor LAN's en daar is een brander ook nooit weg, helaas was er bij mij geen sprake van 75 euro prijs verschil :(
  Maar als geld het probleem niet is dan doen natuurlijk, je weet maar nooit waar je allemaal nog komt met je pc.
 • Ik heb zelf ook een combo DVD en CD-RW in mijn laptop en ik zou het niet meer kunnen missen. Even een backup-je maken van CD'tjes als je bij vrienden bent, het overzetten van grote bestanden naar andere pc's (op de werkplek zelf) enz.

  Ik zou er voor gaan. 75 euro is op zich ook niet zo'n groot bedrag. Een avondje stappen kost bijna net zo veel, maar je hebt langer plezier van een DVD-CD-rw combo :lol:
 • Bedankt voor de reacties! Ik ga toch maar voor een combo, het is naar mijn idee ook wel makkelijk zo'n brandertje in de laptop ;)

  En dan iets over videokaarten….veel laptops zoals de Acer hebben zo'n shared videokaartje van 16-32 mb. ik zie ook laptops (die nog betaalbaar zijn) met een ATI 7500 kaartje of in iedergeval niet zo'n shared geval.

  Maakt dit nou echt veel verschil uit? voor games zijn laptops tenslotte niet bedoeld……..dus is het het extra geld waard, zo'n betere videokaart? echt gamen wil ik tenslotte ook niet

  pasToor
 • Je hebt iig. die 16 of 32 MB vrij voor gewoon gebruik. Ik zou zelf nooit voor zo'n shared ding gaan. Zou ook kunnen dat ie wat beter is in dvd's, door een betere mpeg decoding, maar dat zou je na moeten gaan.
 • Ligt eraan wat je met die laptop gaat doen, als het alleen maar om office en wat internet gaat volstaat zo'n shared kaartje prima.
  Als je toch het geheugen nodig hebt is 128MB uitbreiding goedkoper als een laptop met een Radeon 7500 denk ik.
 • Voornamelijk zal ik hem gebruiken voor tekstverwerking, powerpoint presentaties, internet en af en toe eens dvd'tje. Daarnaast hoop is het misschien leuk om over het LAN te gamen, en dan nog…….GTA 1 of 2 ofzo vind ik al prima!

  pasToor
 • GTA 1 en 2 is geen probleem voor de huidige onboard kaarten, zolang je bij simpel 2D blijft is er niks aan de hand en voor de dingen die jij opnoemt heb je niks aan een Radeon 7500 eigenlijk.
  Bedenk echter wel dat er niks te upgraden valt, dus je zit er wel x jaar aan vast.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.