Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

LPT-Scanner op XP Pro

M@rkie T
10 antwoorden
 • Hee

  Ik heb een al wat oudere (4 jaar) scanner van het merk AGFA (snapscan 310) , en die werkt nog op de LPT poort. Alleen Xp wil em maar niet pakken. En op de AGFA site zijn geen drivers of iets te vinden dat het wel lukt of een oplossing…..

  Is hier iemand AGFA (en XP) te slim af????, Ik hoor het graag
 • Ik had hetzelfde probleem met mijn (primax) scanner. Gebruik drivers voor Windows 2000 en anders voor NT. In de meeste gevallen werken deze probleemloos.
 • ik heb een agfa snapscan 1212u werkt perfect onder win xp.
  gewoon de drivers laden als xp begint te zeuren over een digitale handtekening gewoon door gaan dan pakt hij wel een driver
 • jah, maar die 1212u is volgens mij iets nieuwer, en ik heb ook al de drivers van 2000 geprobeerd maar die pakt ie ook niet lekker…

  is er geen mogelijkheid om de 98 drivers op een of andere manier te gebruiken!??!
 • ik ben erachter ik heb me aangemeld bij www.agfa.com en daar kwam ik een leuk lijstje tegen, en een site….

  daar stond dit!!!!!

  Question
  Where can I find XP drivers for my SnapScan 310?


  ——————————————————————————–

  Answer
  There are 2 SnapScan 310 types: 310 S (SCSI) and 310p (parallel port)

  The 310p is one of the Agfa scanners that doesn't work under XP. There are however beta drivers for Windows 2000 on the support site. For this scanner, there will never be XP drivers in the future since as of September 2001 Agfa is no longer in the desktop scanner and digital camera business. If you are running Windows XP and want to use your SnapScan 310p, you can keep Windows 98 or 2000 on a different partition and install the drivers on that partition.

  For 310 scsi, the ScanWise 1.4.0.1 beta drivers work also on XP.

  Go to http://support.agfa.com. Choose Scanners in the Product Category pop-up, choose your scanner type (1212p) in the Product Name pop-up. On next page select the floppy-icon (free software). Select the driver you need. You don't have to register.

  If you have problems downloading, try to download from another location. (You can choose between AGFA US Site1, AGFA US Site2, and AGFA Europe)


  NOU DAAR MOET JE HET DAN MAAR MEE DOEN!!!!!

  Er schijnen dus 4 scanners te zijn die het niet onder XP doen, en daar is de 310 (parallel!!) er dus 1tje van :@

  Weet iemand NU nog een oplossing
 • Vroeger onder w95 en een stukje w98 was er een pgm dacht caere scanmanager of zo. Die had standaard een hoop (toendertijd) corante scanners. Kijk of die nog bestaat (google), misschien is er een XP versie

  Anders nieuwe scanner of dual boot met win98
 • Hoi M@rkie T

  Ik zag deze tip van iemand in een engelstalig forum… :

  Verander in het register in Current Version de productname 'Microsoft Windows XP' in 'Microsoft Windows 2000'…, installeer de W2000 drivers en na 't installeren verander je de versie naam weer terug in XP.

  Hij had 't voor een Trust of Mustec scanner gedaan die ook geen XP drivers zou krijgen maar nog wel als laatste die van W2k nog had die eerst ook niet werkte in XP maar daarna wel….!!

  'k Weet niet of 't werkt , k'heb 't zelf nog nooit zo gedaan..

  Succes
 • missschien een beetje een domme vraag, maar waar precies kan je in je register je "product name" vinden????? :oops: :oops: :oops: :oops:
 • Nee hoor…, geen domme vraag. Er zijn nl. een groot aantal Current Version submappen i/h register aanwezig, 'k was zelf dom om niet gelijk de juiste path op te geven.. sorry..!

  Start>Uitvoeren>(typ in ) regedit en Enter> surf via Hkey Local Machine> Software>Microsoft>Windows NT> Current Version.

  Succes… 'k hoop dat 't werkt voor jou !
 • neej, het werkt nie :(

  hij doet precies het zelfde als eerst, hij zet de driver er goed op (alleen de status bijft "niet beschikbaar"), en het programma geeft een melding dat ik mn scanner moet aansluiten of aanzetten (terwijl dat goed is)

  weten jullie nog iets?!??!??!?!??!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.