Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Liquid Bearing HD

Anoniem
None
9 antwoorden
 • Ik ben van plan, heel misschien een Liquid Bearing HD te kopen, omdat ik hoorde dat de geluidsproductie veel minder was, maar nu wil ik eens weten hoeveel het nou scheelt.
  Ik heb 2 hardeschijven nu:

  - Maxtor 20gb 7200Rpm
  - Maxtor 13gb 5400Rpm

  Als ik mijn PC aan zet, krijg je gelijk het geluid van beide hardeschijven te horen, eerst maakte dit niks uit omdat mijn CPU koeler het wel overstemde, maar nu met waterkoeling zijn die 2 hd's de enige dingen die ik nog hoor :(. Mijn vraag, is het verschil echt groot genoeg om deze 2 eruit te halen en te vervangen door een 40gb Liquid bearing schijf?
  Of kan ik beter met die dempmatten wat gaan prutsen? Gevaar lijkt me dan dat de Hd's hun warmte niet meer kwijt kunnen en ik op de 7200Rpm de HD cooler er weer op moet zetten -> weer meer geluid. En dat is nou precies wat ik niet wil. Een goede lownoise kast is misschien een oplossing, maar omdat ik waterkoeling buiten mijn pc heb staan moet er 1 slang naar binnen en 1 naar buiten, dus dat zou dat zagen worden, waar ik niet veel van weet en het me wel wat gedoe lijkt …:)

  Wat zeggen jullie? :)
 • dempmatten is ook een heel gesodemieter, zou ik niet aan beginnen check ff deze link:

  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=69490&highlight=liquid+bearing

  verder staat er in de computer techniek van deze maand een artikel over het geruisloos maken van de pc, zou ik ff bekijken, wordt je zeker een stuk wijzer van!
 • Bedankt, ik zal eens in biebliotheek kijken of ze dat blad hebben, en anders koop ik em wel ff :D
 • ok, suc6 ermee zal ik maar zeggen!
 • [quote:aeadfc849c="Hercul3s"]Als ik mijn PC aan zet, krijg je gelijk het geluid van beide hardeschijven te horen, eerst maakte dit niks uit omdat mijn CPU koeler het wel overstemde, maar nu met waterkoeling zijn die 2 hd's de enige dingen die ik nog hoor :(. Mijn vraag, is het verschil echt groot genoeg om deze 2 eruit te halen en te vervangen door een 40gb Liquid bearing schijf?
  Wat zeggen jullie? :)[/quote:aeadfc849c]

  Ik zou zeggen: probeer de Seagate Barracuda IV eens of de V die in aantocht is en nog stiller zou zijn dan zijn voorganger. Deze schijven zijn het stiltse.
 • [quote:ed45c1dcb0="Hercul3s"]Als ik mijn PC aan zet, krijg je gelijk het geluid van beide hardeschijven te horen, eerst maakte dit niks uit omdat mijn CPU koeler het wel overstemde, maar nu met waterkoeling zijn die 2 hd's de enige dingen die ik nog hoor :(. Mijn vraag, is het verschil echt groot genoeg om deze 2 eruit te halen en te vervangen door een 40gb Liquid bearing schijf?
  Wat zeggen jullie? :)[/quote:ed45c1dcb0]

  Ik zou zeggen: probeer de Seagate Barracuda IV eens of de V die in aantocht is en nog stiller zou zijn dan zijn voorganger. Deze schijven zijn het stilste.
 • Er is een nieuwe Maxtor uit de Diamond Max Plus 9.

  Is dat wat in een 120 Gb uitvoering?
 • Ehm, voor jezelf of als aanrader voor mij?

  Ik wil namelijk niet teveel geld kwijt zijn omdat ik ook nog een nieuw mobo en geheugen wil kopen :)

  Voor jezelf: lijkt me goede deal, heb wel goede ervaring met maxtor's :D
 • [quote:2527118e3b="Hercul3s"]…heb wel goede ervaring met maxtor's :D…[/quote:2527118e3b]
  Ik ook :P :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.