Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Faxen via de PC

Anoniem
None
10 antwoorden
 • In het bedrijf van m'n vader zitten ze te denken aan faxen via de PC. Nu hebben ze een aantal vragen.
  1. Wat zijn de voor-/nadelen van een faxmodem t.o.v. andere faxapparaten zoals een 'gewone' fax of zo'n combi waarbij printer, scanner, fax, enz. in één zit.
  2. Is een faxmodem eigenlijk wel nodig omdat 't eigenlijk een beetje ingehaald is door E-mail (da's een vraag die ze beter zelf kunnen beantwoorden, maar graag jullie mening hierover).
  3. Ze maken gebruik van ADSL. Volgens mij is faxen via een ADSL-modem niet mogelijk. Klopt dat? Met wat voor gevolgen moeten ze rekening houden als ze een extra telefoonlijn aanleggen voor dat faxmodem?
 • Volgensmij moet een fax wel werken met ADSL. Nadeel van een extra telefoonlijn: duurder natuurlijk. Nou weet ik niet ofdat er speciale faxaparaten zijn aan te sluiten aan een pc. Denk dat je dan idd zo'n fax/printer moet hebben.
 • [quote:c3bc0eacef="ProblemPc"]Volgensmij moet een fax wel werken met ADSL. [/quote:c3bc0eacef]
  Volgens jouw dus.
  Ik weet zeker van niet.
 • Ik ben niet bijzonder thuis in dat soort dingen, maar ik weet wel dat bij ADSL spraak-verkeer wordt gescheiden van dataverkeer. Bij een faxmodem worden gegevens volgens mij via het 'spraak'-gedeelte verzonden en bij ADSL via het 'data'-gedeelte. Dus dan zou je inderdaad niet kunnen faxen via ADSL. Daar komt nog bij dat je bij je ADSL-lijn nooit een telefoonnummer hoeft te draaien en bij faxen wel. Klopt deze redenering een beetje?
 • Met adsl kun je gewon faxen! een adsl modum kan tenslotten een normaal modem emuleren…. wel moet je even de goede software nemen
  Als je met asdl niet zou kunnen faxen zouden de meeste bedrijven nu zonder fax zitten…..
 • Shitt lees even verkeerd ik bedoel isdn….

  Nee voorganger had gelijk het is tenslotte alleen een uitbreiding dus je kunt gewoon een modem bijplaatsen en daarmee faxen dit dan dan een isdn of een normaal modem wezen…

  sorry voor de eerste reactie maar ik haal asdl en isdn wel vaker door elkaar :roll: :roll:
 • Het voordeel van een faxmodem is dat het te faxen document niet eerst hoeft te worden afgedrukt, maar kan rechtstreeks verzonden worden vanaf de werkplek. Dit scheelt natuurlijk veel tijd. Email zal voorlopig niet de fax vervangen aangezien een email geen geldig bewijs is en niet ondertekend kan worden (wel digitaal natuurlijk, echter deze optie is voor veel bedrijven te duur en omslachtig).
 • Allen,

  Het wordt nu even wat juridisch ipv technisch.
  Een fax kan niet gebruikt worden als wettig bewijs - voor zover ik weet. Het wordt wel als zodanig bijna gebruikt, omdat een 'plaatje' wat overtuigender is dan getypte tekst. Maar email kan worden vergezeld van bijlagen (ook wel attachments genoemd, maar dat is een woord uit een andere taal), en een bijlage kan een scan van een document zijn.
  Vroeger was er de telex, later was er de fax, nu is er e-mail. Ieder vervolg heeft de mogelijkheden van de voorganger, maar heeft extra voordelen. Faxen kunnen plaatjes meesturen. e-mail kan 'overal' ter wereld worden ontvangen.
  Als je geen fax hebt: de PTT (heet nu anders, maar het is nog steeds de PTT) kent een fax-naar-email. Dan kan je zelfs bij je vriend(in) of waar dan ook je fax ontvangen.

  Groet, Maarten.
 • Volgens mij wilde de vraagsteller alleen maar faxen en niet weten hoe en waarom het wettelijk geregeld is…
 • [quote:b2db757c4e="Long John"]Volgens mij wilde de vraagsteller alleen maar faxen en niet weten hoe en waarom het wettelijk geregeld is…[/quote:b2db757c4e]
  Hij vraagt om onze mening of Email de fax zal inhalen, mijn mening heb ik onderbouwd met het feit dat Email niet rechtsgeldig is terwijl een fax (in de meeste gevallen) dat wel is. Vandaar dat ik denk dat de Email fax niet zal inhalen, ik had natuurlijk ook kunnen antwoorden met:
  1. geen papier
  2. Ja
  3. Ja
  maar daar zal de vraagsteller ook niet mee geholpen zijn. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.