Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Traaaaaaaaag telefoonmodem

AntWoman
14 antwoorden
 • Een vriendin van mij heeft sinds een tijdje een vreselijk trage verbinding met internet. Ze heeft een Techno 2000 modem, 56K, goed geïnstalleerd en een standaard trage verbinding van 2.400 bps. Of ze nu inbelt via Het Net, Surfmax of Wanadoo, op welk tijdstip van de dag, maakt niet uit, de verbinding blijft 2.400 bps. Dat betekent dat het ophalen van één email van 100 kb ongeveer 20 minuten duurt. Als iemand dan per ongeluk de telefoon oppakt, wordt onmiddellijk de verbinding verbroken. Ook zoiets irritants. We hebben al geprobeerd of het uithaalde om alleen de modem aan te sluiten en de telefoon eruit, nee dus. De instellingen van de modem staan volgens mij goed…

  Ze heeft een Pentium 300 Mhz, 128 sdram, 10 gig harde schijf en windows ME.

  Heeft iemand een tip?
 • Het is lang geleden. maar als alles in windows goed is ingesteld, kan ze naar de provider bellen. Misschien kennen ze het modem niet en moeten ze aan hun kant het eea regelen.
  Bij het bellen gaat haar modem een hardware handshake uitoeren met de modem aan de andere kant totdat ze bepalen op welke snelheid ze kunnen communiceren.
 • Dat zou wel heel raar zijn, de snelheid is bij die drie providers even snel. Er zit helemaal geen variatie in, dus ook niet een beetje sneller of langzamer ofzo 's morgens of in het weekend. Helemaal niets…
 • Heb je wel de nieuwste drivers van de modem geinstalleerd?
 • Volgens mij had ze dat wel gedaan, maar dat zal ik voor de zekerheid nog eens vragen.
 • Het is een mogelijkheid dat de PC niet aan randaarde hangt. In het vreleden heb ik daarover eens iets gelezen. Tenminste dat dat de snelheid behoorlijk negatief kan beinvloeden.
 • Nou, volgens mij heb je alleen maar randaarde-stopcontacten in badkamers en keukens… toch?
 • Je hebt in ieder geval randaarde stekkers aan je PC. Dit heeft deels met veiligheid te maken volgens de geldende laagspanningsvoorschriften. Een metalen behuizing moet geaard zijn, zoals een wasmachine.
  In electronica circuits is de nul meestal onafhankelijk van het aardpotentiaal. Gescheiden wikkelingen in een trafo maken dat de nul eigenlijk iedere spanning kan hebben. Dat is geen probleem omdat alle onderdelen ten opzichte van diezelfde nul werken. De blauwe draad uit je stopcontact ligt in het transformatorhuisje ook aan nul en kan onderweg ook een spanning oppikken. In een industriele omgeving is hierbij een wisselspanning van 40 volt piek geen bijzonderheid.
  Je telefoonlijn refereert ook weer aan die aarde.
  Als nu al die nullen ongelijk zijn heb je met een zogenaamde 1 en 0 uitsturing uit de PC over heel andere voltwaardes als je zou verwachten.
  Om die reden liggen in een fabriekssituatie alle nullen keihard aan aarde. De signaaloverdracht is veel stabieler en kan veel sneller dus.
 • Kijk 'ns hier :
  control panel - modems - als het goed is staat daar dus 1 56k modem, dan properties en staat daar de maximum speed toevallig niet op 2400 aangevinkt ?
 • Kijk ook nog even naar de instellingen van de com-poorten, die willen soms ook wel eens verkeerd staan. Je zou de computer ook nog eens ergens anders kunnen aansluiten (ander huis, andere telefoonlijn). Kan zijn dat er toevallig erg veel ruis op haar lijn zit. En zoniet, dan kun je dat zo in ieder geval als oorzaak uitsluiten.
 • De snelheid staat niet op 2400 maar op -wat is het- 11520? Dus dat is het ook niet. En hij staat op com-poort 4.
  Misschien moet ie dan naar 1? Zoveel weet ik daar niet van…
 • Techno 2000 modem? Ik kan dat merk nergens terugvinden… Wie is de leverancier?
 • Ja, ik was gisteren aan het kijken voor eventuele nieuwe drivers, maar kon daar ook niks over vinden. De hele pc is gekocht bij pc oke in Purmerend, en ik heb ze daar al een mailtje gestuurd. Dus dat is nog even afwachten. Het is echt Techno 2000, heb het zelf gezien…
  Misschien moet ik hem er eens even uit halen…
 • Gevonden! Het is een Tamitech modem, helemaal uit Korea (http://tamitech.koreasme.com/), en de specificaties zijn:

  Techno 2000
  (Outline)
  56K Fax modem with Plug and Play function and PCI 2.1 type. Complete hardware modem doesn¡¯t need CPU control. Stable communication due to SRAM. Data compression (ITU V.42bis and MNP5 )
  Error correcting function (ITU V.42 and MNP 2-4), Fax (ITU-T Group lll). Its Class1 makes it possible to communicate data with low electric power. In addition it features auto Sleep and Wakeup functions. improves speed.

  (System compatibility)
  - Windows95, Windows95 OSR2, Windows98, WindowsNT 4.0, Windows 2000
  - Microsoft's PC97 Design initiative compliant

  Het valt me op, dat Windows XP er weer eens niet bij staat… Maar misschien werken voor XP ook de Windows 2000 drivers. Ze hebben op hun site nog niet gehoord van support, maar misschien geeft het bovenstaande verhaal anderen inspiratie voor advies 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.