Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

ADSL USB modem - vastlopen computer

Bosje
17 antwoorden
 • Ik heb vorige week een ADSL USB-modem geinstalleerd, daarna heb ik ben ik tegen een aantal problemen opgelopen. Ten eerst bleek de modem te veel stroom te vragen van de on-board USB adapter. Een losse USB kaart leek de oplossingen, maar dit lijkt een conflict te verooraken met andere hardware, want de computer loopt regelmatig vast.
  Het verwissellen van de USB kaart en de geluidskaart leek te helpen, maar vandaag weer een groot aantal vastlopers.

  Het moederbord is een AOpen AK 33 met een AMD Athlon processor, de geluidskaart is een Creative 128.
  De systemen waar mee gewerkt wordt zijn Windows ME en op een aparte partitie Windows 2000.

  Weet iemand misschien een oplossing?

  FA
 • heb je alleen problemen met je usb modem? of ook ook met andere usb apparaten?

  kijk anders hier even voor een evt oplossing:
  http://www3.hccnet.nl/info/support/overzicht.cfm?id=408
 • Het kan zijn dat je voeding te licht is???
 • http://forum2.computertotaal.nl/phpBB/viewtopic.php?t=70206&highlight=

  maw misschien geldt voor jou ook dat je een hub met aparte voeding met kopen.
 • In het verleden heb ik nooy problemen gehad met USB apparaten.

  Een losse HUB met eigen voeding heb ik geprobeerd voordat ik een lossen USB kaart heb geplaatst. Kreeg wel verbinding maar downloaden werkte niet.

  De voeding is max. 300 Watt, lijkt toch voldoende.

  Heb vanavond alle kaarten (Creative 128 geluidskaart en een SCSI-kaart) verwijderd om te kijken of het een conflict was met een andere kaart, maar ook toen liep hij vast (Heb al 2 x eerder geprobeerd te antwoorden).

  Zou het misschien een slechte telefoon bekabeling kunnen zijn (de computer c.q. modem staan ca. 15 m. van de spliter verwijderd)?
 • Misschien jan je een usb hub kopen,die hebben vaak een eigen stroomvvorziening.Ik heb ook een adsl usb modem,en daar had(heb) ik nooit problemen mee.omdat ik te weinig usb poorten heb(4) op pc hebik zo'n hub gekocht,en het werkt uit de kunst.Vivanco maakt ze onder andere,ga f naar een computerzaak,of desnoods naar de handyman ofzo

  greetz
 • ik heb vroeger hetzelfde probleem gehad. Ik had een asus moederbord. Na veel zoeken op de asus en microsoft site kwam ik erachter (helaas weet ik niet meer waar) dat een aantal moederborden niet met een usb adsl modem overweg kunnen.

  Ik heb mijn modem toen omgeruild (helaas met bijbetaling) voor een netwerk modem.

  Sindsdien geen probleem meer.
 • [quote:e591e778c6="garfield662056"]ik heb vroeger hetzelfde probleem gehad. Ik had een asus moederbord. Na veel zoeken op de asus en microsoft site kwam ik erachter (helaas weet ik niet meer waar) dat een aantal moederborden niet met een usb adsl modem overweg kunnen.

  Ik heb mijn modem toen omgeruild (helaas met bijbetaling) voor een netwerk modem.

  Sindsdien geen probleem meer.[/quote:e591e778c6]

  Hmm, wel een beetje vaag. Ik heb net adsl besteld en ja ik heb (zoals half ned. ?) een asus mobo. Een oudje :) de p2b-f (BX)
  Ik heb op de asus site gezocht, maar kan niks vinden daarover.
 • [quote:869a8c1fe4="garfield662056"]ik heb vroeger hetzelfde probleem gehad. Ik had een asus moederbord. Na veel zoeken op de asus en microsoft site kwam ik erachter (helaas weet ik niet meer waar) dat een aantal moederborden niet met een usb adsl modem overweg kunnen.

  Ik heb mijn modem toen omgeruild (helaas met bijbetaling) voor een netwerk modem.

  Sindsdien geen probleem meer.[/quote:869a8c1fe4]

  klopt ja, USB modem gaf problemen met bepaalde versie's van VIA chipset. Het werd aan het begin ook sterk afgeraden om een USB modem te nemen als je een mobo met via chipset had, maar volgens mij is er in die tussentijd al een driver update geweest die al die problemen moest verhelpen. (zou moeten wil nog niet zeggen dat het daadwerkelijk zo is)
 • Heb mij inmiddels iets meer verdiept in het onderwerp, het schijnt dat een USB ADSL modem en AMD moederborden met VIA chipset problemen geeft. Een instelling in het BIOS (enhanced chipset performance) op enable zetten schijnt een oplossing te kunnen zijn. Ik kan het alleen niet vinden.
 • Als ik naar mijn eigen situatie kijk, kun je wellicht enkele probleemoorzaken elimeren:
  ik heb namelijk een extern ADSL USB modem, met voeding vanuit de PC (standaard midi tower met 300 watt voeding) en een MSI K7T Turbo II moederbord waarop de VIA 133 chipset zit en dit werkt allemaal zonder probleem.
  Ik had vroeger wel een probleem met een intern ADSL modem.
  Planet Internet zei dat de afstand naar de splitter te groot was (nl 10 meter).
  Planet internet adviseerde om een UTP kabel aan te laten leggen,(ja inderdaad voor eigen rekening javascript:emoticon(':evil:')
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB/images/smiles/icon_evil.gif
  (men ontkende dat gezegd was dat 10 meter ook wel met een normale telefoondraad kon worden overbrugd, maar dat was geen verbetering.

  Maar na omruilen van dat modem voor het USB modem was het wel OK.
  Dus voeding USD vanuit 300 watt tower zou voldoende moeten zijn en ook ene VIA chipset werkt bij mij goed.
  Maar voor wat betreft de afstand heb ik niet echt een advies: aanvankelijk zei men dat 10 meter te ver was maar met het USB modem is dit ineens geen probleem meer.

  PaulusP
 • heb een Alcatel USB-modem en MSI-board met VIA-chipset en totaal geen probleem :lol: ; 300 W voeding… Als ik dit topic zo lees wordt er wel heel simpel gesteld dat een VIA-chipset niet met een USB-ADSL modem zou kunnen samenwerken. Je wil niet weten hoeveel lui er met veel plezier ADSL-en met deze combinatie. Ik zie eerder de (juiste) driver als de bottleneck.
 • nee nee, LEZEN het is allom bekend (stond ook op de site van kpn en de providers) dat usb modem problemen gaf bij BEPAALDE TYPE VIA CHIPSET dus NIET bij alle via chipsets!! en zeker niet meer bij de nieuwe.
  inmiddels zijn er al nieuwe update's beschikbaar van zowel driver al bios die dit probleem moeten verhelpen
 • De afstand splitter modem is 15 meter. Qua snelheid lijkt dit niet echt slecht (ADSL standard 256 down is zoals ik had verwacht 5 tot 6 x zosnel als ISDN) De driver updates waarover wordt gepraat, zijn dat updates voor de modem (heb de laatste versie van de KPN site gehaald) of een BIOS update)
 • [quote:eb04760c74="FAMOL"]De afstand splitter modem is 15 meter. Qua snelheid lijkt dit niet echt slecht (ADSL standard 256 down is zoals ik had verwacht 5 tot 6 x zosnel als ISDN) De driver updates waarover wordt gepraat, zijn dat updates voor de modem (heb de laatste versie van de KPN site gehaald) of een BIOS update)[/quote:eb04760c74]

  256 / 64 = 4 x :)
 • welke IRQ heeft USB en welke IRQ heeft je videokaart ?
  Zorg dat deze niet hetzelfde zijn.
 • 256/ 64 = inderdaad 4. Alleen wordt die 64 gebruikt voor zowel down- als upstream. Bij ADSL is 256 alleen Down.
  Bij ISDN kreeg ik bij bijv. Kazaa gem. 5-7 KB/s met ADSL is dit gem. 25-30.

  De IRQ kun je zowel onder ME als 2000 niet zelf toewijzen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.