Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

gekke vraag: Antennekabel splitsen, hoe?

Anoniem
Hans.Vosman
9 antwoorden
 • Aangezien ik de antennekabel nodig heb voor de tv-fm kaart in mijn computer stel ik hem toch maar hier op het hardwareforum. Buiten zit een antenne op het dak, daar ontvangen wij de tv mee, kabel is hier niet. Nu gaat er van die antenne één kabel naar de huiskamer waar het antennekastje zit. En ik wil een kabel aanleggen van de antenne naar mijn kamer. Kan ik nu gewoon nog een op dat kastje aansluiten, of met zo´n splitter de kabel van de huiskamer in tweeen delen, of heb ik zo´n versterker nodig. Het gaat om redelijk lange kabels.
  naar de huiskamer is ongeveer 30 meter.
  Naar mijn kamer moet ongeveer 20 meter worden.

  Ik hoop dat iemand hier het weet
 • Probeer een goede splitter en goede kabel. Is de kwaliteit dan te laag, gebruik dan pas een versterker. Probeer zo min mogelijk meters te maken met kabels en zo weinig moegelijk te splitsen. Dat is het goedkooptst en levert de beste kwaliteit. bv.:

  2x30 meter kabel vanaf het kastje trekken heeft geen zin als je ook evt. na 25 m 1 kabel kunt splitsen met 2 einden van een meter of 5.
 • als je toch een antenneversterker nodig hebt zo dichtmogelijk bij de bron plaatsen in jou geval in waar de eerste keer gesplit gaat worden
  p.s. een oude videorecorder kan als antenneversterker dienen
  jaja een nieuwe ook maar die gebruik je waarschijnlijk al :D
 • oja, zo'n splitter…

  Is dat hetzelfde als de splitter voor de oude netwerkkabels, ik ben de naam kwijt.

  En de draad naar de woonkamer moet compleet de andere kant op als die naar mijn kamer, dus eigenlijk kan ik in het kastje van de antenne ook gewoon twee kabels op zo'n connector doen.
 • Je kan ook even naar een goede electronica winkel gaan,je praat over 30 mtr coax dat is een verlies van ongeveer 6db,als nu het inkomend signaal maar net voldoende is[moet minimaal 60db] krijg je een te groot verlies,dus moet je een versterker plaatsen waar de kabel binnen komt.

  suc6 :wink:
 • Zijn er nog plaatsen die geen kabel hebben???
  Waar woon je?
 • hahaha :lol:

  weer zo een uit de stad die geen enkel idee heeft dat bijna NIEMAND op het platteland kabel of asdl heeft.

  sterker nog, TELEVISIE-KABEL IS HIER NIET EENS TE KRIJGEN !!!! In het dorp is wel tv kabel, alleen ik woon een kilometer vanaf het dorp, ergens midden in het land. Wat wel mooi is, als ik smorgens opsta zie ik geen enkel huis om me heen. Ik wil supergraag kabel of asdl, maar ik ga er niet voor in de stad wonen.

  Ik woon trouwens in tirns
  dat ligt vlakbij roodhuis
  dat ligt weer iets minder vlakbij sneek
  sneek is de eerste stad die ik tegenkom
  sneek ligt in friesland
  enz enz enz

  goh, alle frustratie dat ik geen breedband heb er in een keer ff snel uitgetypt, lekker is dat. Straks komt de rekening van de telefoon weer :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

  gegroet
 • Ik heb dus kabel.Ga mischien weer naar een klein dorpje zonder kabel enz. Heb tegen echtgenote gezegt dat ik alleen mee ga als ik een schotel krijg voor mijn internet , anders ga ik niet mee..Moet wel telefoon kosten betalen voor aansturing , maar kan wel de hele dag blijven downloaden zonder telefoonkosten .Iets voor jouw??
 • [quote:2a171b8aa8="stelf01"]Moet wel telefoon kosten betalen voor aansturing , maar kan wel de hele dag blijven downloaden zonder telefoonkosten .Iets voor jouw??[/quote:2a171b8aa8]

  :-? :-?

  maar ik snap het wel, de gewone schotels zijn alleen downstream, bij schotel zit je bijna altijd met een datalimiet, bij de duurdere abbonementen niet meer, maar dan zit je volgens mij als snel op 60-80 euro per maand. Die telefoonlijn gebruik je inderdaad alleen om gegevens te verzenden, maar als ik aan het downloaden ben, verzend de computer altijd een klein beetje gegevens…. zou de telefoonlijn niet meteen weer aangaan? Ik heb ook wel eens gekeken naar schotel Up&Down, dat abo is superhoog, 75 Euro per maand, en dat ding is in aanschaf ongeveer 2500 Euro, daar kan je heel wat uurtjes voor internetten met de telefoonlijn.

  Geruchten gaan ook over het Digitenne, dat zou in 2004 landelijke dekking hebben. Aangezien ik deze zomer 4 maanden naar het buitenland ga, vind ik het de moeite niet meer waard om een schotel aan te schaffen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.