Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

1 printer, 3 pc's

6 antwoorden
  • Heb hier een HP959C staan die zowel via USB als LPT aangesloten kan worden. Momenteel is hij aangesloten middels een LPT-switchbox op 2 computers. Mogelijk komt er binnenkort een 3e bij. Moet ik nu een andere switchbox-aanschaffen die meer pc's aankan, of kan ik de 3e pc ook aansluiten op USB? Ik weet nl. niet of het gebruik van de ene poort de andere uitschakelt en voordat ik een speciale USB-kabel aanschaf..... BVD.
  • Richard, Geen idee, lees de handleiding er eens op na. Groet, Maarten.
  • Als een 3e Pc komt zou je hem op de USB kunnen aansluiten, ik zou niet weten waarom het niet kan. Als je de pc's in een netwerkje plaatst (kost je een switch en UTP kabels) dan kan je de printyer gewoon delen en de switch box wegdoen.
  • OK, dus het is niet al bij voorbaat zeker dat het niet kan. Toch maar een USB-kabel aanschaffen als het zover is, want een switchbox is toch flink duurder.
  • Weet niet hoe de situatie nu is, maar als ik het goed heb heb jij een switchbox waarop 2 pc's kunnen worden aangesloten, dat loopt dan weer naar de printer op de paralle poort. Nu komt PC3 en die wil jij met een USB kabel aan die printer hangen, die ook al op de paralle poort zit aangesloten op die andere 2. Mijns inziens gaat dit niet werken (printer kan op 1 manier worden aangesloten) namelijk.
  • wat speedy zegt dat klopt, ik heb het ook wel eens geprobeert. Waarom maak je geen netwerkje? met een miniswitchje en een paar kabeltjes en wat netwerkkaartjes werkt het perfect. Voor 3 computers gaat dat ongeveer 75 Euro kosten. En dan kan die switchbox van je weg!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.