Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

USB root Hub vs. NTKERN.VXD

Anoniem
foeyo
2 antwoorden
 • Onder het besturingssysteem Windows 98 probeer ik een webcam te installeren; namelijk een Creative PC Cam 600 op één van de twee beschikbare usb poorten. De installatie liep voorspoedig alleen werkte de webcam niet.

  Na het inzien van de hardware lijst kreeg ik te zien dat mijn Creative Soundblaster Live in de knoop zat met IRQ's wat voorheen niet het geval was, terwijl er genoeg IRQ's over zijn is het apparaat niet meer aan de praat te krijgen.
  Ook de USB root Hub die ik voorheen niet in de lijst had staan blijkt het niet helemaal naar z'n zin te hebben. In de device status staat: The NTKERN.VXD device loader(s) for this device could not load the device load driver.

  Waarschijnlijk zijn bovengenoemde problemen mede verandwoordelijk voor het niet werken van de webcam. Het herinstalleren van drivers werkt niet, ook het installeren van DirectX 8.1 blijkt niet te helpen, deze was me namelijk geadviseerd door een ander forum.

  Graag wat hulp.
 • Geef de specs van je hardware. Iets soortgelijks gehad.

  Je hebt win98 zeg je, ik ook SE op een Compaq.

  Ga naar de homepage van Bill Gates en naar downloadcenter.
  Zoek bij OS win98mop USB of USB fixes.
  Bij SE kreeg ik 2 *.sys updates. De een bleek exact hetzelfde te zijn als op het systeem stond, de ander was nieuw. Overschrijf de oude.
  Start je Pc enkele keren op (zonder de USB apparaten eraan). Zet je PC dan netjes uit en start weer op. Probleem mag dan niet meer voorkomen of in elk geval niet vaak. (al 2 maanden heb ik er geen last meer van).

  Je moet wel vooraf kijken of de IRQ's elkaar niet bijten, vooral dat de VGA kaart niet dezelfde IRQ heeft als USB.
  Laat horen hoe het gevaren is

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.