Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

upgrade 133pc geheugen in een Pentium II 350Mhz

5 antwoorden
  • Ik heb iemand een plezier willen doen door de een uitbreiding van het geheiugen van 64Mb naar 196Mb. Sdram-geheugen was op de HCC-dagen vrijwel alleen als 133pc te krijgen. De computer is een Pentium II 350Mhz met een 100Hz moederbord. Het vreemde is dat de nieuwe geheugen-module wordt geaccepteerd maar de oude geheugen-module wordt niet meer herkend. De opwaardering van het geheugen is dus slechts 64Mb i.p.v de 128Mb die ik erbij gekocht heb. Waar ligt dit aan? Heeft iemand een oplossing om beide modules te laten werken :roll:
  • Het lijkt erop dat van de nieuwe module maar de helft wordt herkend. Controleer dit eerst even door alleen de nieuwe te draaien.
  • Dat komt door je motherboard, niet alle motherboarden kunnen verschillende soorten door elkaar gebruiken. Dit kun je na lezen in je handleiding van je motherboard. Als je 2 reepjes van 100pc geheugen geeft geen problemen of 2 reepjes van 133pc geeft geen problemen. Weet wel dat een 133 in een pentium II gewoon 100 wordt, maar die dingen zijn tegen woordig zou goedkoop.
  • Het kan zijn dat je nieuwe DIMM doublesided is en je moederbord die module's niet ondersteund waardoor je maar de helft ziet inderdaad.
  • Indien 1 module Double side en de andere Single side is, heb je zowieso problemen, vooral met MSI MBorden. 133 met 100 mengen is normaal geen probleem.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.