Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Webcamera op USB1 of USB2 ?

Aimable
7 antwoorden
 • Een kennis heeft een (Logitech-)webcamera gekocht met usb1-connector.
  Zijn computer heeft 2 usb1- en 2 usb2-aansluitingen. De 2 usb1-aanluitingen zijn al bezet door printer en muis. Wat kan hij het beste doen?

  1. Kabel kopen waarmee camera met usb1-connector op de usb2-aansluiting van de computer kan worden aangesloten (Bestaan er zulke kabels en zo ja, wat kosten die ongeveer?).

  2. Parallelkabel kopen voor de printer, waardoor 1 usb1-aansluiting vrij komt voor de camera.

  Zijn webcamera's met usb2-connector over het algemeen duurder dan die met usb1-connector?
 • wat dacht je van een usb kaartje :lol:
 • [quote:272226fb23="plextor"]wat dacht je van een usb kaartje?[/quote:272226fb23]
  Bedankt voor het advies.
  Ja, dat is is natuurlijk ook mogelijk.
  Wel jammer dat die 2 usb2-aansluitingen dan ongebruikt blijven.
 • koop niets gewoon de usb2.0 poort gebruiken simpel als dat
  usb 2.0 is backward-compatible of te wel usb1 apparatuur kan gewoon in de usb2 poorten.
 • Oei, probleem.
  Ik heb die computer maar even gezien, maar wel geconstateerd dat de usb1-connector van de webcamera niet in die aansluiting van de computer past [b:e610b07a8e]waarvan ik aannam[/b:e610b07a8e] dat het een usb2-aansluiting was. Kennelijk is mijn veronderstelling onjuist.
  Het gaat om een aansluiting waarvan er 2 op die computer aanwezig zijn en die iets smaller zijn dan een usb1-aansluiting. Wat voor aansluitingen kunnen dat dan zijn?
 • Hey,

  Je kan ook je muis op de PS/2 zetten, hier zijn stekkertjes voor
  (USB-PS/2).
  Deze stekkertjes worden vaak meegeleverd met de USB muis.
 • [quote:818212e851="Aimable"]Oei, probleem.
  Ik heb die computer maar even gezien, maar wel geconstateerd dat de usb1-connector van de webcamera niet in die aansluiting van de computer past [b:818212e851]waarvan ik aannam[/b:818212e851] dat het een usb2-aansluiting was. Kennelijk is mijn veronderstelling onjuist.
  Het gaat om een aansluiting waarvan er 2 op die computer aanwezig zijn en die iets smaller zijn dan een usb1-aansluiting. Wat voor aansluitingen kunnen dat dan zijn?[/quote:818212e851]

  Firewire misschien??
  De aansluiting zou dan i.p.v. rechthoekig, aan een kant iets rond moeten zijn. Hier past inderdaad geen USB stekker in, is gewoon weer een heel ander systeem.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.