Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD ROM werkt niet

Anoniem
Harry van Iersel
4 antwoorden
 • PC Intell 200Mhz. C: geformateerd en Windows98SE geladen via floppy en vervolgens CDROM. Geen enkele foutmelding, en alles lijkt te werken.
  Probleem: de CDROM (Samsung SCR-831) start geen enkel programma. Ik kan wel copieeren vanaf de CDROM maar CD's met bijv. een setup programma krijg ik niet aan de gang.
  Andere CD's met Windows98Se geven het zelfde resultaat.
  BIOS niets aan veranderd.
 • Als ik het goed begrijp: dubbelklikken in Verkenner op bijv. een setup icoon opeen CD resulteerd niet in een startende applicatie. Kopieeren van bestanden vanaf CD naar HD gaat wel in verkenner. ?
 • Inderdaad, ook met de verkenner dubbelklik doet ie niets. Het systeem blijft hangen, met Ctr-Alt-DEl geeft ie aan dat de CD niet reageert
  Bij sommige CD's kom ik tot het openingsmenu op de CD en loop ik vast met keuze. De enige CD die wel werkt is de Windows98-CD

  Voor het herinstalleren had ik een WIN95 geupgrade naar WIN98, en had ik geen probleem. (helaas kan ik Win95 niet meer laden, ik ben de code kwijt)

  Geheugen 16Mb, inderdaad niet veel, maar voorheen deed ie het goed
 • En een ander CD Rom station? Dezelfde problemen? En kun je na het booten met de opstartdiskette van windows onder Dos wel alle CD's benaderen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.