Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

pc valt uit door mijn koeler?

Anoniem
Black Shadow
11 antwoorden
 • Ik heb het idee dat mijn pc uitvalt doordat mijn koeler het begeeft. Eerste keer als ik 'm aanzet houdt ie 'm pakweg 6 a 8 uurtjes vol. Als tie uitvalt dan probeer ik het weer, maar dan blijft ie maar max een uurtje aan.

  Een vriend van mij zegt dat het door mijn koeler zou komen. Mijn computer dan verhit raakt en in 1 x uitvalt.

  Kan het mijn koeler zijn?

  Zo ja, een nieuwe aanschaffen of een extra?
 • Ik zou er eerst maar eens achter proberen te komen wat nou precies het probleem is! Want het kan wel meer oorzaken hebben dan die cooler.


  Wat voor pc heb je?

  Zit er een temperatuur/fan monitoring programma op je pc (daarmee kun je temperaturen en koeler toerentallen uitlezen - kan ook in de BIOS). Kan dat niet schroef dan eens je pc open en kijkt of de ventilator op je processor draait. Kijk ook naar de ventilator in je voeding (die kun je vanaf de achterkant bekijken).
 • Ik heb een compaq desktop presario 5000
  667 Mhz
  192 mb ramgeheugen
  20 GB

  Klopt inderdaad dat mijn ventilator op mijn ventilator draait. Aan de achterkant van mijn pc voel ik maar een zacht briesje. Hoor ik een harde briesje te voelen??
 • nee echt hard te blazen hoeft 'ie niet hoor :)


  Maar je hebt geen monitoring-programmatje? Of kun je in de BIOS kijken? Dan kun je namelijk zonder openschroeven zien of de ventilator op je processor draait.
  En anders zou ik hem toch maar eens openschroeven en eens kijken.
 • heb net hot CPU tester pro geinstaleerd. Enuh ja ik heb gezien dat mijn ventilator op mijn processor draait.

  Hoe kijk ik in mijn bios?
 • Computer opstarten en op een van deze toetsen drukken is:
  -del
  -f1
  -f2
  -f10

  Is even uitproberen welke toets het is! Dus als de een niet werkt even de volgende proberen en het is wel noodzakelijk de computer dan weer opnieuw op te starten.
 • als ik in mijn bios zit….wat moet ik verder doen? Ik weet dat de ventilator op mijn processor zit, maar hoef ik niet in het bios te kijken. Gewoon kast openmaken.

  Hoe moet ik verder te werk gaan?
 • In je BIOS kun je waarschijnlijk wel ergens vinden hoe heet je CPU wordt en dergelijke. Dat wordt even de handleiding erop naslaan of door het BIOS lopen tot je het gevonden hebt.
  Bekijk dat als je PC een paar uur aangestaan heeft. En anders kun je dat waarschijnlijk wel met dat tooltje dat je geinstalleerd hebt.
 • Als de CPU koeling de problemen veroorzaakt, gewoon de kast open maken. Als de computer dan probleemloos blijft werken, is het een echt koelings probleem. Maarre het kan nog veel duidelijker. Een kennis gaf een PC ter reparatie. WIndows kon er niet opgezet worden. PC aangesloten en een enorme herrie werd ten gehore gebracht. Tja, dat was de klacht dus niet … Nou een gewone luidruchtige ventilator in een moderne computer was er niets bij. Die ventilator was gewoon hardstikke kapot. Beetje olie hielp iets maar het toerental bleef niet constant (met blote oog goed te zien!). Na verloop van tijd werd de CPU te heet, en dan gaf Windows een beschermings fout o.i.d.
 • Dan is het echt geen koelings probleem, want ik heb de kast meerdere malen open gelaten zonder succes.

  Ik zal de handleiding doornemen, want ik weet echt niet waar ik moet zijn als ik in het BIOS zit
 • hij mag niet warmer worden dan 60 graden. Dat is eigenlijk de temeratuur voordat ie gestressed wordt. Intel is iets lager.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.