Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Probleem met garantie

Anoniem
PS
3 antwoorden
 • Mijn vader heeft problemen met de verkoper van zijn computer. Via het pc-privé project van zijn vorige werkgever had hij bijna 3 jaar geleden bij Databyte in Steenbergen een pc aangeschaft. Al die tijd werkte die als een tierelier, tot 2 weken geleden.

  Mijn ouders hebben de computer op hun slaapkamer gezet, maar omdat ze niet tegen dat gezoem dat zo'n computer maakt - ook als ie uitstaat - kunnen, halen ze er elke avond de stroom af (ze hebben zo'n computerverlengdoos met een zo'n rode stroom aan/uit knop). Op een dinsdag wilde mijn nog thuiswonende broertje de computer aanzetten en zette de stroom aan. Zonder dat de computer was aangezet begon (dat zei mijn broer ten minste) het lampje te branden en werden rare geluiden gemaakt, daarna niets meer.

  Omdat ik alleen in de weekenden thuis ben, lieten ze de leverancier komen. Hij viel nog in de garantie. Ter plekke kon Databyte de boel niet oplossen, dus namen ze hem mee. Na wat onderzoek kwamen ze tot de conclusie dat de computer helemaal dood was, de enige 2 onderdelen die nog functioneerden waren de processor en 1 van de 2 netwerkkaarten! Gelukkig zat er nog garantie op, zou je denken.

  Niet dus, hoewel hun folder sprak van [b:62c9a99703]onvoorwaardelijke garantie[/b:62c9a99703], claimden ze nu dat dergelijke schade niet door een probleem in de computer kon worden veroorzaakt. Het moest een stroompiek zijn of iets anders, want verder dan de computer zelf konden ze niet kijken.

  Nu kan ik niet beweren dat ik meer computers in en uit elkaar gehaald heb, dan die lui van Databyte, maar ik twijfel toch wel aan hun oordeel. Een stroompiek zou dan namelijk ook de boxen, monitor, printer en scanner die op dezelfde doos zaten aangesloten hebben moeten treffen. Maar nog belangrijker, ook al hebben mijn ouders al sinds begin jaren tachtig een pc en nog nooit een stroompiek gehad, sinds 3 maanden hebben ze een piekbegrenzer, die zoiets onmogelijk moet maken!

  Het is dus een soort welles nietes verhaal geworden. Ik beweer dat het onmogelijk is dat er een externe oorzaak is en zij beweren dat het onmogelijk een interne oorzaak is. Kunnen jullie mij misschien suggesties voor interne oorzaken? Via een kennis van me, een systeembeheerder, hoorde ik van het verhaal dat de transformator op 110V kan worden ingesteld en dat dan ook het hele systeem naar de Filistijnen is.

  alvast bedankt
 • Het lijkt me heel moeilijk te bewijzen, maar het meest aannemelijke lijkt me dat de netvoeding het heeft begeven. Dat de CPU en de netwerkkaart nog functioneren lijken me wel een klein wonder.
  Zijn er lampen gesprongen, bij jullie? Bij anderen die in de omgeving wonen? Wasmachines, TV's videorecorders die zomaar stuk zijn gegaan? Nee, dan lijkt me een spanningspiek niet te bewijzen. Zonder allerlei extra problemen lijkt me dat verhaal van die spanningspieken onzin.
 • [quote:6fb164830d="Machi"]Via een kennis van me, een systeembeheerder, hoorde ik van het verhaal dat de transformator op 110V kan worden ingesteld en dat dan ook het hele systeem naar de Filistijnen is. Alvast bedankt[/quote:6fb164830d]
  Dat kan zeker. Op mijn werk heb ik zo een computer in rook zien opgaan. Domme collega dacht dat dat rode schuifje aan de achterkant de reset-knop was…… ECHT gebeurd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.