Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

LiteOn dvd Ltd 163 wordt niet herkent als dvd rom

Esli
9 antwoorden
 • Heren en uiteraard Dames,
  Ik heb het volgende probleem; ik heb een dvd rom merk liteOn welke het altijd naar tevredenheid gedaan heeft. Nu wilde ik weer eens een dvdtje afspelen op de pc maar power dvd of de nwste mediaplayer herkent mijn dvd rom niet eer (unknown dvd) let wel ik heb deze dvd reeds meerdere malen wel kunnen afspelen , andere dvd idem dito. Heb inmiddels de nieuwste firmware geinstalleerd (in dos) maar probeem blijft hetzelfde. De dvd rom werkt wel als een gewone cd rom en kan dus spellen /audio en software wel gewoon afspelen. Heeft iemand een idee hoe dit is op te lossen, oja ik draai windows xp home

  Groetjes,
  Esli
 • Error Code: 0x8901000c
  Ik heb dezelfde dvd speler (163D) en sinds ik de originele xp home versie gebruik heb ik dit probleem ook. Onder een (illigale) versie van xp pro was dit probleem er niet! :cry:
 • Dit is vreemd: in windows ME, xp pro (illigaal) moest in powerdvd hardware acceleration UIT staan anders startte de film niet. Ik heb dus nu xp home, en nu moet de hardware acc. AAN staan. Is dat consequent of niet? Het kon wel eens microsoft zijn of zo? :cry: :cry:
 • [quote:488446b4f1="atvdlaan12"]Dit is vreemd: in windows ME, xp pro (illigaal) moest in powerdvd hardware acceleration UIT staan anders startte de film niet. Ik heb dus nu xp home, en nu moet de hardware acc. AAN staan. Is dat consequent of niet? Het kon wel eens microsoft zijn of zo? :cry: :cry:[/quote:488446b4f1]

  Dan moet je bij Microsoft gaan zeuren dat bij een illegale versie het UIT moet en bij een legale AAN.
  Wat denk je dat ze gaan zeggen?
 • Oke maar buiten het installeren van windows xp prof. een andere oplossing?
 • Het ligt er niet zozeer aan of xp home of pro geïnstalleerd is. Na een aantal maal enable hardware acc. aan en uit te hebben gezet las powerdvd de dvd's weer normaal. Mij is dus niet duidelijk waar míjn problem vandaan komt.
  Wat ikzelf geprobeerd heb is het stuurprograama deïnstalleren en de computer opnieuw op te starten. Dan werd de drive herkent en opnieuw geïstalleerd. Dat scheen te helpen.
  Waren de problemen er vóór of ná de update van de firmware?
 • Dezelfde Lite-On, de LTD163. Geen problemen en regiovrij te krijgen met de R1211 utility.

  Onder tripleboot system WinME, Win98, WinXP-Home edition en XP-pro (illegal), alle 4 systemen draait de Lite-On LTD163 goed.

  Driverprobleem vermoedelijk en "bitje verkeerd" ?
 • De problemen zijn voor het installeren van de nwste firmware onstaan en dacht dit op te lossen door dus de nwste firmware te installeren. Heb inderdaad al een aantal keren de drivers verwijderd zodat windows deze automatisch weer installeert. Heb verder buiten dat de dvd niet herkent wordt geen foutmeldingen. Na de nieuwste firmware staat er nu jmlsliteon163 dat is volgens mij correct. Ik heb geen gelegenheid om iets aan te passen in powerdvd want hij knalt er keer op keer uit!
 • Dan zou je toch haast gaan denken aan een hardwarefailure ?
  Firmware goed
  Driver goed
  Het OS goed
  Bij een andere PC goed op meerdere OS'en (bij mij dus).

  Dan je OS opnieuw inrichten ? Da's dan als laatste. Dan Hardwarefailure en claimen bij fabrikant/winkel.

  Suc6

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.