Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Printer vreet alle CPU-tijd onder winXP

Anoniem
topslob
16 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb een HP Deskjet 690C die gekoppeld is aan een winxp machine. Als ik over het netwerk wil printen vreet het printprocess zowat alle cpu-tijd weg en lopen de andere processen schoksgewijs. De machine in kwestie is een bloedsnelle PIV 2,4 Ghz. Ik kan nergens iets vinden over problemen met deze printern onder winxp. Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?
 • Ligt denk ik niet aan XP. Ik heb namelijk hetzelfde met een hp930 (standalone) onder windows ME. Doet hij het bij alle printopdrachten of enkel als je bijv. foto's o.i.d. wil printen ?
 • Is bij moi 950C ook. Hij belast tot hij klaar is 100% CPU. Heb AMD TB 1400. Zal wel zo moeten, gewoon eff w888.
 • Hij doet dit bij alle printopdrachten.
  Zo horen? Dat is toch raar? Zelfs op mijn XT kon ik 12 jaar geleden al op de achtergrond printen zonder dat mijn voorgrondtaak er last van had. En nu zou ik moeten wachten?
 • Heb een HP Deskjet 710C. Exact hetzelfde fenomeen.

  Je blijft balen van die HP-klote drivers (16-bits).
 • [quote:c90efd375f="Laurens"]Hij doet dit bij alle printopdrachten.
  Zo horen? Dat is toch raar? Zelfs op mijn XT kon ik 12 jaar geleden al op de achtergrond printen zonder dat mijn voorgrondtaak er last van had. En nu zou ik moeten wachten?[/quote:c90efd375f]
  Vroeger printte je alleen maar tekst. Nu wordt zelfs tekst grafisch geprint en dat kost wat rekenwerk.
  Verder zijn (vooral) de goedkopere printers gewoon dom. Deze laten veel van het aanvullend rekenwerk en/of buffering over aan Windows. Je hebt dan ook meteen een probleem als je een afwijkend OS gebruikt.
 • Dat hebben wij ook :(
  Via ons netwerk print ik wel eens wat uit op de netwerkprinter(Hp Deskjet 710c). Deze is op de 486'er aangesloten. Als je ook maar iets uitprint is de 486'er niet meer erg bestuurbaar.
  Klote HP :evil: :cry:
 • Vervelend hoor. Zijn het alleen de HP-printers die dit doen of heb je hier met bijv. Epsons en Canons hier ook last van?

  [edit]
  Onder W2K blijkt dit trouwens een bekend probleem te zijn voor multidirectional HP-printers. Daarvoor wordt als work-around geadviseerd de printerpoort in het BIOS op ECP te zetten (in SP3 is het probleem opgelost).

  Zal dat vanavond ook eens proberen voor mijn XP machine, je weet maar nooit.
  [/edit]
 • Zou het kunnen helpen als je de printer via USB aansluit in plaats van via de printerpoort ? Indien dat het geval is, is dat de aanschaf van een usb-hub wel waard.
 • Bij mij is onbestuurbaar wel een beetje overdreven. Hij belast 100% de CPU maar als je ondertussen GTA3 gaat spelen is het wel merkbaar ja, maar als ik aan het typen ben in word merk ik er weining, ook met Winamp. Misschien kenne jullie het liedje van de limburgse groep Rowwen Heze: 'T is een kwestie van geduld……………..
 • [quote:d64cc55cc6="PS"]Zou het kunnen helpen als je de printer via USB aansluit in plaats van via de printerpoort ? Indien dat het geval is, is dat de aanschaf van een usb-hub wel waard.[/quote:d64cc55cc6]

  Via usb zal je er geen last meer van hebben. Wel eerst de printer verwijderen uit windows.
 • [quote:d09b58f118="Fastman"]
  Via usb zal je er geen last meer van hebben. Wel eerst de printer verwijderen uit windows.[/quote:d09b58f118]

  Heb het zo juist getest via usb, en inderdaad geen merkbare belasting van de processor :D
 • Allemaal bedankt voor de moeite. Ik ga eerst dat ECC verhaal proberen.

  Dat verhaal over die USB hub, kan ik daar een gewone printerkabel op inpluggen?
 • [quote:7cc9a08b7e="Laurens"]Allemaal bedankt voor de moeite. Ik ga eerst dat ECC verhaal proberen.

  Dat verhaal over die USB hub, kan ik daar een gewone printerkabel op inpluggen?[/quote:7cc9a08b7e]

  Neen, een gewone printer kabel is geen USB kabel.
  Kijk wel effe hoe de USB aansluiting op de printer is :
  A of B type (A= plat, B= vierkantig)
  Denk dat je een A-B USB kabel nodis hebt.
  Als je een HUbje koopt, koop er een met een eigen voeding.
 • Dacht ik al, dat maakt al die USB oplossingen voor mijn niet USB-printer wel een beetje overbodig, vind je ook niet?
 • Hadden we eerder achter moeten komen. De 690 heeft geen USB. Volgens mij is dat pas vanaf de 800 serie. De 710 heeft het nog niet en onze 950 wel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.