Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

harddisk master setting

Anoniem
None
10 antwoorden
  • hallo allemaal een vreemd maar wel vaker voorkomend probleem namelijk dit:
    ik wil in een PC een HD bijplaatsten ,de huidige HD staat alleen als stand alone/fabrieks instelling op de IDE 1 .
    niks mis mee natuurlijk maar nu komt het zodra ik de jumper verzet naar MASTER wordt de schijf niet meer herkend in de bios :o

    en ook de bijgeplaatste schijf SLAVE niet :cry:


    ik heb dit wel eens meer meegemaakt maar wat is nu de oorzaak/oplossing?

    win 98 SE
  • Dan staan ze of allebei op master, of allebei op slave. Dan meot je nog eens goed kijken waar de jumpers op staan ;)
  • DE HD welke je op slave zet heeft geen jumpertjes,deze zitten dan vaak op de bovenkant op de pinnen welke loos zijn,het beste is gewoon de jumpers eraf halen op de slave schijf.
  • [quote:6b321db362="Black Shadow"]Dan staan ze of allebei op master, of allebei op slave. Dan meot je nog eens goed kijken waar de jumpers op staan ;)[/quote:6b321db362]

    als ik alleen de eerste schijf erin hang als master zonder de tweede schijf ziet hij die ook niet :o

    ik bedoel dat de eerste [originele] schijf er dan alleen inhangt als master en wordt niet gezien door de BIOS alleen in fabrieks stand :

    even goed proberen uit te leggen:

    ::::: [dit zijn de pinnetjes]

    de jumper zit nu op de tweede en derde op de onderste rij[horizontaal dus]

    op de schijf staat heel duidelijk dat de middelste twee [verticaal ] de master is ,en al ik die setting dus verander ziet de bios/PC hem dus echt niet :roll:
  • Wanneer de harddisk er alléén in hangt, dan moet ie op Op Master/STand Alone staan. HAng je er een slave bij, dan moet de MAster staan op Master/Slave present of Master/Force slave present oid…

    Zou gewoon moeten werken…
  • dacht ik ook maar het kreng weigerd :evil:

    dit wordt dus weer een geval van 10 keer proberen 9 keer mis en de tiende keer raak :wink:
    in ieder geval bedankt ik weet dat het goed staat maar het werkt niet :cry:
  • Is je flatcable nog wel in orde,ik bedoel je kan deze makkelijk stuk trekken tijdens het loshalen,vooral als je aan de kabel zelf trekt en niet aan de stekker :roll:
  • [quote:8afcf5c222="J.A.Maurer"]Is je flatcable nog wel in orde,ik bedoel je kan deze makkelijk stuk trekken tijdens het loshalen,vooral als je aan de kabel zelf trekt en niet aan de stekker :roll:[/quote:8afcf5c222]

    twee verschillende kabels geprobeerd met zelfde resultaat,en de standalone setting werkt wel met die kabels :cry:

    zou het niet aan het jumpertje kunnen liggen :roll: [te weinig contact]

    ivm dat het jumpertje nu standaard horizontaal zit en verticaal moet om als master te kunnen zijn :o

    waarom is iets simpels altijd moeielijk met PC`s :evil:
  • Ik weet niet welke hdd je hebt maar op de site van de fabrikant kan je ff zoeken naar het type wat je hebt,hier staan dan de jumper settings met de voorbeelden erbij.

    Zie hier VOORBEELD

    Suc6 :wink:
  • http://support.wdc.com/techinfo/general/jumpers.asp

    zie figure 1

    staat nu[standaard] op eerste optie [10-pins drive]

    en heb hem verzet naar de derde in het rijtje [master/dual]

    en op standaard herkent de bios hem dus wel en bij de derde [goede] optie master/dual dus niet.

    dus ik geef het op :evil:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.