Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Brommen in mijn audiosysteem

Bosje
4 antwoorden
 • Onlangs een andere geluidsinstallatie (2e hands) gekocht, merk Onkyo receiver type TX810. Deze heeft diverse mogelijkheden om andere apparatuur eraan te hangen. De installatie functioneert perfect maar zodra ik de geluidskaart, Creative PC 128, aan deze installatie koppel met een jack plug aan de ene kant en een tweetal tulp stekkers aan de andere kant, ontstaat er een irritante brom.
  Het maakt niet uit in welk gat ik de stekkers c.q. de plug ook steek en in welke modus de versterker staat. De brom blijft.
  Ik heb de geluidsinstallatie geaard aan mijn PC, maar het helpt geen bal.

  Wie herkent dit probleem en welke oplossing heb je toen toegepast?
 • Antennekabel aangesloten op je audioset aangesloten? FM en/of TV? Gegarandeerd een luide brom. Er is kennelijk een aardlus. Meer dan één verbinding met de "aarde" of "nul". De antennekabel is vaak de meest onzichtbare.
  Aarding van de antennekabel is waarschijnlijk de oplossing maar persoonlijk ben ik daar geen voorstander van. Een speciaal verloopje (mantelstroomfilter) is een oplossing.

  Oh ja, en aarden van je computer aan de audioinstallatie of omgekeerd, dat zou ik niet doen!
  Als je zoiets doet, dan moet je vrij dikke kabels gebruiken voor het geval die aarding echt gebruikt gaat worden voor wat het bedoeld is. Gewoon via de W.C.D. dan heb je het in ieder geval per apparaat gescheiden. En ligt het kritische punt bij de W.C.D. en het betreffende apparaat zelf. Dan houdt je nog een aardlus over via de audiokabel, vaak is die brom te verwaarlozen. Zo niet, dan moet de kabel enigszins gemodificeerd worden.
 • Oh ja, je komt er dus achter door de kabels met de TV en de antennekabels en zo, eruit te trekken. Dat van die TV is een gissing, je geeft heel weinig informatie. Enne elk vergeten draadje kan ervoor zorgen dat de brom hoorbaar gaat worden.
 • Idd, meestal aardings-problemen. Kan echter ook een rotte plug zijn!

  Succes ermee :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.