Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Nero wordt niet geïnstalleerd

None
9 antwoorden
 • Het gaat om een Mycom-pc met Windows ME. De pc is drie jaar oud en heeft ondertussen al een nieuw mobo (Asus A7V133) gekregen en recent een nieuwe cd-speler én een nieuwe brander; beide waren kapot gegaan en werden via verlengde garantie - nog net vóór het verlopen van de termijn! - vervangen. Deze laatste is de Philips CDRW2010. Ik werkte met Nero 5.5. Volgens de site van Ahead wordt de brander ondersteund door de laatste versie van Nero. Ik heb de updatefile (Nero55917.exe) gedownload op een andere pc, gebrand op een cd en geprobeerd deze te installeren. Dat gaat tot mijn stomme verbazing op geen enkele manier. Zodra ik de file laat uitvoeren, blijkt er een CRC-fout op te treden in de files [b:d7b1e28746]Nero.exe [/b:d7b1e28746]en [b:d7b1e28746]Nerodeu.nls[/b:d7b1e28746]. Dit is een steeds consequent optredende fout.
  Ik heb de volgende acties inmiddels uitgevoerd:
  C:-schijf geformatteerd en opnieuw geïnstalleerd.
  De tijdelijke directory via een kunstgreep gekopieerd en geprobeerd het zo voor elkaar te krijgen.
  Het geheugen vervangen.
  De brander waarop ik de file gebrand had even geplaatst om uit te sluiten dat er sprake zou zijn van incomptabiliteit tussen deze twee.
  Een Internetkaart geplaatst en de file direct van www.Ahead.de gedownload.
  [b:d7b1e28746]Niets helpt, steeds treedt dezelfde fout op![/b:d7b1e28746]
  Wie weet raad?
 • Ik vergat nog het volgende:
  De update van Nero is noodzakelijk omdat de eerste gekochte versie (5.5.1) de recent geplaatste Philipsbrander nog niet ondersteunt.
  Het mobo heeft een RAID-controller aan boord en via dipswitches kan er gekozen worden tussen ATA100 / RAID0 / RAID1. Het is ingesteld op ATA100. Ik ben niet aan het mobo geweest om iets aan de instellingen te veranderen. Dat vind ik veel te link, want ik heb er geen handleiding van kunnen vinden. Weet iemand of het aan deze instellingen kan liggen? Wel viel mij op dat beide spelers, de gewone cd-speler zowel als de brander, als master op twee verschillende IDE-connectors zijn geplaatst. Zo is het door de leverancier afgeleverd na de laatste reparatie. Deze reparatie was recent en leidde tot het vervangen van de beide spelers. Ook de leverancier kreeg het probleem niet opgelost.
  Vervolgens heeft men EasyCdCreator 5 Platinum geïnstalleerd, maar er komt niet één goede muziek-cd af. Iedere cd heeft een harde tik of een andere fout. Daarover klaagde ik telefonisch. Men was geïrriteerd en zei uiteindelijk: U maakt zelf uw pc kapot! Het heeft volgens mij dus geen zin om de pc weer voor reparatie te brengen.
  Dus wil ik terug naar Nero - maar hoe?
  De acties die ik in mijn vorige bericht beschreef heb ik daarna zelf uitgevoerd. Alle inspanning zonder resultaat!
  Ik heb nog geprobeerd de updatefile op een andere pc uit te pakken: geen enkel probleem - vlot en foutloos. Dus ben ik temeer verbaasd dat het op juist die ene pc niet gaat.
  [b:973e2a641e]Alsjeblieft, help mij?![/b:973e2a641e]
 • een crc foutmelding duidt op een beschadiging in het update bestand, heb je deze al eens opnieuw gedownload, zonder download-accelarator !!
 • het virus W32.Urgent.Worm@mm veroorzaakt ook CRC fout meldingen :o

  maar het antwoord van Venzent lijkt me ook wel een goede kans van slagen :D
 • Ja, ik heb het al diverse keren opnieuw gedownload. De C-schijf is helemaal opnieuw geformatteerd, bovendien ben ik geabonneerd op McAfee en beschik dus dagelijks over de laatste versie virusscanner en firewall. De netconnectie loopt via een andere pc met kabelaansluiting. Dus op beide reacties kan ik schrijven: ja, al meerdere keren geprobeerd, én een virus is hoogst onwaarschijnlijk gezien de bescherming en de recente formattering gevolgd door een herinstallatie.
 • je hoeft niet je nero te update .
  je moet alleen dit bestandje te dawnloaden van www.ahead.de.
  >>>>>>CDROM.CFG The current database with all kown CD-ROM drive parameters.

  Usage: Please unzip this file in your Nero folder.<<<<<<<<<<
 • Ook dat helpt niet.

  Bedankt voor jullie reacties.
  Inmiddels heb ik zoveel hardware uitgewisseld/vervangen, dat ik er van overtuigd ben geraakt dat het een botsing tussen Windows ME en het Nero55917.exe-bestand is. Ik heb daarvoor nog één indicatie gekregen inmiddels: het bestand regcleaner.exe van Jouni Vuorio pakt op de W-ME-machine ook niet uit, terwijl het dat op een andere pc met W98SE of W-XPHome wel doet.
  Dus ik ga de vraag maar eens op de softwarepagina's stellen.
 • Daar heb je het alweer.
  Steeds weer problemen met ME.
  Ik ben nog geen pc tegengekomen waarop dat lekker draait.
  En geloof me; na ALLE pc's die ME draaiden te vervangen door windows98se ging het gek genoeg wel.
  En dat waren verschillende problemen: branders, software, scandisk, AGP videokaart, tvkaart enz.

  Weggooien die rotzooi en gewoon 98 of xp kopen.

  Of zijn er andere (pc's) die wel met ME overweg kunnen?
 • De ervaring leert ons (Computerbakkers en HelpDesk) dat WinME de grootste rotzooi is die Bill Gates-Microschoft ooit gemaakt heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.