Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Compaq Armada 1530????????

None
8 antwoorden
 • [b:3c3f2d8f9a]Ik heb een compaq armada 1530 met diskettestation.
  Alleen heb ik een week geleden mn harde schijf opnieuw gepartitioneerd en geformateerd.
  Nu blijkt dat het BIOS van Compaq gewoon op de harde schijf staat.
  Maar die heb ik ook per ongeluk verwijderd.
  Mijn vraag is nu hoe kan ik dat weer erop krijgen want mn F10 werkt ook niet meer.

  Tevens loopt mijn Compaq ook vast bij geluid waarschijnlijk zal dat ook door die Bios komen want daar kon ik ook instellen op welke IRQ en DMA hij moest komen.

  Ik hoop Dat er iemand Reageerd op mijn vraag.[/b:3c3f2d8f9a]
 • Kijk bij de compaq homepage evt daar een vraag op het forum posten.
  Ze hebben een procedure dacht ik die een weggegooide BIOS weer terug kan zetten. Kijk bij rompaq of zo. Het moet op een floppy gezet worden.
  Je zal effe wat goed moeten zoeken op hun website en bij de FAQ.

  Gelukkig is Compaq bij de nieuwere modellen hiervan afgestapt.
  Succes ermee.
 • [quote:fdd72c6c82="Bosje"]Kijk bij de compaq homepage evt daar een vraag op het forum posten.
  Ze hebben een procedure dacht ik die een weggegooide BIOS weer terug kan zetten. Kijk bij rompaq of zo. Het moet op een floppy gezet worden.
  Je zal effe wat goed moeten zoeken op hun website en bij de FAQ.

  Gelukkig is Compaq bij de nieuwere modellen hiervan afgestapt.
  Succes ermee.[/quote:fdd72c6c82]

  Heb ik al gedaan maar dan krijg ik steeds de foutmelding dat er geen speciale partitie is gemaakt en dat ik die moet maken met de PC Diagnose diskette maar ik weet niet hoe dat moet
 • Ik weet dit alleen theoretisch : kan je fdisk of zo opstaren ?
  Je moet een kleine non-dos partitie maken, daar gaat ie het bios neerzetten. Ik ken die PC diagnostic diskette niet : staat er geen readme bij of zo.
 • Er moet inderdaad een non-dos partitie van minimaal 8 Mb zijn, daar zou dan de diagnose partitie zoals ze die bij compaq noemen op moeten komen.
  Bij compaq moet je een bestand downloaden (dacht dat het een softpaq heet) voor jouw specifieke PC. Daarmee maak je twee diskettes, een setup en een diagnose diskette.
  Vervolgens moet je met Fdisk al je partities verwijderen, dus ook de C:, daarna opnieuw booten en dan met de setup diskette in je floppy drive. Er zal nu op je lege schijf vanzelf een non-dos partitie met de juiste grootte worden aangemaakt waarop alle benodigde bestanden worden geïnstalleerd.
  Daarna kun je de rest van je schijf weer partitioneren en formatteren.
 • Start op met een bootflop met daarop ook fdisk.
  Start fdisk en verwijder ALLE partities.
  Als je bij compaq de juiste software hebt opgehaald, kun je het exe-bestand uitvoeren. Deze maakt dacht ik 3 drie diskettes aan. Als je deze volgens de aanwijzingen van een opschrift voorziet heb je een "Diagnostics"-diskette, de andere heten F10 en Setup.
  Setup is bootable. Stop deze in het diskettestation en laat van de diskette opstarten. Er wordt dan meestal gecontroleerd of de andere diskettes ook aanwezig zijn, doordat erom gevraagd wordt.
  Setup zorgt voor het aanmaken van de goede partitie voor de BIOS-informatie. De F10 diskette bevat de software die je ziet als je F10 gebruikt. Als dat klaar is kun je de C:-schijf weer aanmaken formatteren).

  LET OP: formatteren van de C:-schijf verwijdert NIET de diagnostics-partitie (NON-DOS, type 84 dacht ik). Dat kan alleen met FDISK. Wil je dus de harddisk in partities opdelen, dan kun je alles verwijderen BEHALVE de NON-DOS-partitie.

  Succes,


  Jeroen
 • Als ik goed heb gezocht, heb je pakket "SP18759.EXE" nodig om je diskettes te maken. Je kunt die vinden op: http://h18007.www1.hp.com/support/files/18501.html
 • [b:276a552bcd]Mensen Bedank het is gelukt!!![/b:276a552bcd] 8) 8) 8) :lol: 8) 8) 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.