Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Verschillende apparaten hebben een IRQ conflict.

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Mijn Videocard, Soundcard, Modem, Onboard soundcard, VIA Universal USB Controller en VIA AC'97 Audio Controller zitten allemaal op IRQ 9

  De Soundcard en de Modem zitten in ene PCI slot, de Videocard in een AGP slot. De andere apparaten zijn Onboard.

  Dit samen delen van het IRQ kanaal zorgt is volgens mij de reden dat het geluid erg stoort als er bewegend beeld is. Of dit nu een filmpje of het openen van het startmenu is.

  Ik heb geprobeerd via de Device Manager en de BIOS de IRQ instellingen te wijzigen maar dit was niet mogelijk.

  Ook heb ik de modem en de geluidskaart verschillende keren verplaatst om zo een andere IRQ te krijgen maar dat werkte ook niet.

  Ik heb een AMD 950 Mhz met Windows 2000 Pro UK

  Hoe los ik dit op?

  M.v.g

  RJS
 • Bij apparaatbeheer de eigenschappen van de conflicterende hardware opvragen en vervolgens een andere irq toewijzen in het tabblad bronnen.
 • In je topic noem je 3x een geluidskaart op ? Een souncard, onboard soundcard en een AC97. Dit klopt waarschijnlijk niet. Maar wat heb je er nu wel inzitten ?

  Kun je in de BIOS niet een IRQ aan een PCI slot toewijzen en zoja, wat gebeurt er dan ? Verhuizen de overige apparaten dan mee ?
 • De AC97 en de onboard soundcard zijn volgens mij hetzelfde. Ik heb die 2 in iedergeval weten uit te schakelen in de BIOS.

  Ik kan in de BIOS geen mogelijkheden vinden om de IRQ's van de PCI sloten te veranderen. Deze kunnen ook niet veranderd worden in het tabblad bronnen van een apparaat.
 • kijk eens onder het kopje pci configuratie in het bios.
 • [quote:a922c28bd7="RJS Hard"]De AC97 en de onboard soundcard zijn volgens mij hetzelfde. Ik heb die 2 in iedergeval weten uit te schakelen in de BIOS.

  Ik kan in de BIOS geen mogelijkheden vinden om de IRQ's van de PCI sloten te veranderen. Deze kunnen ook niet veranderd worden in het tabblad bronnen van een apparaat.[/quote:a922c28bd7]

  Dat vermoedde ik al. Het is inderdaad prima die uit te schakelen. En kijk dan eens in het BIOS waar plextor aangeeft. Daar moet je wat kunnen instellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.