Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met tweede hardeschijf - geen defrag of scandisk

None
6 antwoorden
 • Graag een advies over het navolgende probleem. Mijn systeemgegevens zijn: Pentium III - 800 Mhz - Intern geheugen 512 - een HD van 30 GB en een tweede HD van 60 GB. Met de laatste HD heb ik problemen die ik nog niet eerder heb ondervonden. Op de schijf heb ik nog een ruimte van ongeveer 15 GB.
  Bij een poging om deze schijf te degfragmenteren met Windows 98 krijg ik de melding onvoldoende geheugen. Via de helpfunctie verneem ik dat schijfcontrole soms geen fouten kan herstellen > advies: opstartdiskette gebruiken en opdracht scandisk d: ingeven.

  Bij het scannen van de HD blijft het programma steken bij de Mapstructuur. Het signaal wordt afgegeven dat 6% voltooid is. Na enige tijd krijg ik de melding dat er fouten op de HD zijn aangetroffen. Vervolgens kies ik repareren en overslaan. Daarna verschijnt de melding "Bezig met het verhelpen van het probleem". Nadat ik het programma een dag of 4 heb laten draaien, kreeg ik de melding dat een paar duizend mappen zijn gerepareerd met als toelichting dat het gaat om ongeldige mapingangen.

  Mijn vraag is: heeft het zin om hiermee door te gaan of heeft een van jullie een andere c.q. betere oplossing.

  Bij voorbaat dank voor de moeite.

  Johan
 • Dit lezende denk ik dat de informatie op de harde schijf al verloren is. Mijn ervaring is dat als ik heel veel foutmeldingen krijg, er iets misgaat met de harde schijf. Soms omdat een toepassing niet goed werkt, maar meestal is de harde schijf zelf de veroorzaker. Het lijkt me zinvol om de testprogramma (via internet) op te halen bij de fabrikant van de harde schijf. Een schijfcontrole mag toch echt niet langer dan een dag bezig zijn. Dan is er toch echt wel wat aan de hand, nou ja voor een 200GB schijf zal het wel wat langer kunnen duren …

  Mijn advies is: de D: schijf opnieuw formatteren. Als er veel slechte sectoren worden gevonden, dan weet je zeker dat er iets mis is.

  Tja, op zich kan het aan Windows (98?) liggen, een soort van afsluitprobleem. Microsoft heeft daar ook een oplossing voor bedacht. Maar dat gaat eigenlijk alleen echt mis als je een bestand aan het wegschrijven bent terwijl de computer wordt uitgezet. Dat zal zelden voorkomen en meestal niet met zulke rampzalige gevolgen.
 • Is de betreffende partitie soms ooit gebruikt voor W2000 en NTSF geformateerd ? Misschien is hij ooit eens met een ander vreemd formaat geformateerd ? In dat geval krijg je hem dus niet meer zondermeer FAT geformateerd. In geval van een NTSF partitie kan je deze omzetten naar FAT32 met de W2000 instalatie CDRom.
  Succes,

  John
 • probeer het eens in de veilge modus ….
 • probeer het eens met NORTON diskdokter

  deze wil wel eens wat genezen :D
 • bekend probleem: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;229154
  HD is waarschijnlijk gepartitioneerd met een 3rd party tooltje.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.