Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Fanmaten gevraagd van Rainbow, hoe meten?

Anoniem
Salv
4 antwoorden
 • Het gaat om deze kast (2e van rechts)

  [img:5d7bf0719c]http://www.analogic.co.uk/rainbow.gif[/img:5d7bf0719c]

  Ik kan maar nergerns vinden hoe groot die fans moeten zijn. Ik heb geprobeerd te meten en kom op 70mm uit. Nou kan ik bijna nergens 70 mm-fans vinden, meet ik dan wel goed? Je meet toch van gat naar gat?
  Van de linkerkant van het linkergat naar de rechterkant van het rechtergat? Fan zou ik nog op 80mm uitkomen. Dat is natuurlijk de meestgebruikte maat, dan is het een eitje.

  Is er hier iemand met een Rainbow kast? Het is een vrij onbekend merk alhoewel het veel wordt gebruikt voor merkloze pc's.
 • Standaardmaten zijn 60*60, 80*80 en 90*90mm. Je moet natuurlijk niet de boorgaten meten, alhoewel die natuurlijk ook gestandaardiseerd zijn. Je komt dus uit op 80*80. Dat is voor casefans een standaardwaarde.
 • Ik heb gemeten van boorgat naar boorgat. Dan kreeg ik 80mm. Dan meet je wel van de ene kant van het boorgat naar de andere kant van het andere boorgat. Anders krijg je 70mm. In de winkel hadden ze toevallig ook zo'n kast zoals die van mij, die man probeerde even ofdat er een 80mm in zou gaan, nope!
 • Ok, dan heb je inderdaad een afwijkende kast want dan is het ongetwijfeld 90*90 mm dat er in moet. Die kasten zijn er wel maar niet echt veel.
  Btw, het was eerst onduidelijk hoe je gemeten had want toen had je het over 70*70

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.