Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Start Epson navulinkt in HP-inktpatronen mogelijk ?

Anoniem
Tweaker
6 antwoorden
 • Is het mogelijk om navulinkt van Start voor Epson printers te gebruiken om HP-inktpatronen na te vullen ? Wie heeft daar al ervaring mee ? En is er nog verschil tussen de verschillende navulinkten van Start voor de verschillende HP inktpatronen ?
 • Overal waar je inkt koopt om je printer bij te vullen zullen ze zeggen dat je dat inkt ook echt voor die printer moet gebruiken, maar is dat zo ???? :lol:

  Bedenk wat er zou gebeuren als je elk soort inkt in elk soort printer zou doen??? :roll:

  Zou dat de verkoop ten goede komen ??? nee dus, vandaar men natuurlijlk ook zegt dat je het alleen maar voor die printer moet gebruiken, maar moeten wij nu denken dat er werkelijk honderden soorten inkt zal zijn voor honderden verschillende printers ???

  Ik kan dit niet geloven, dus probeer het gewoon eens uit. :oops:

  Wie kan mij het tegendeel bewijzen, of uit leggen ??? :o
 • Wat fabrikanten ook beweren, een cardridge is na te vullen!
  Sommige hebben echter een chip (wordt 2006 verboden) die bijhoud of de cardridge "leeg" is. Navullen heeft hierbij als resultaat dat de printer of niet print of telkens met de melding komt dat de cardridge leeg is (epson).

  Ik gebruik een (relatief) oude Cannon BCJ 220 en heb al meer als 5x een cardridge na gevuld. Prima kwaliteit.

  Stof tot nadenken:
  HP cardridge = c.a. 5 cc.
  HP cardridge gekoppeld aan een AGFA plotter heeft een reservoir van 500 cc (verschil met de thuis versie is dat er een slangetje aan de cardridge zit voor de inkt toevoer).

  Zo print de zelfd cardridge dus 100 x de hoeveelheid van de thuis versie.

  Test: cardridge van de AGFA plotter in een HP printer. (wel ff slangetje er af en tube voor slangetje weggehaald) en ja hoor, gewoon printen met de zelfde kaliteit.
  Geloof me maar, ik heb ongeveer 4 x 500 cc inkt van AGFA staan om mijn Cannon cardridge te vullen (restand inkt verzameld) en kan dus voorlopig vooruit.
  Nadeel van bubblejet is dat de spuitmondjes door de temperatuur langzaam groter worden. Piezo kent dit euvel niet.

  Koop een printer die niet gechipt is (word niet gegijzeld door de cardridges). Zeg dit ook tegen de verkoper (ongeschipde printers).
  Na vullen is 100 x goedkoper als merk en werks echt net zo goed.

  Greetz bye mike
 • Ik zou er niet aan beginnen omdat van te voren eigenlijk al vast staat dat het niet gaat lukken.
  Heb je die navulinkten weleens bekeken ?
  Zelfs voor printers van verschillende typen van hetzelfde merk zijn er al [b:54ce95b7ba]grote[/b:54ce95b7ba] verschillen in kleur.
  De printer rekent mengkleuren uit, voor een bepaalde mengkleur zoveel picoliter van dit, zoveel van dat, etc. Dan moeten de grondkleuren wel goed zijn, want anders klopt er niks van. Dus…
  Maar ook viscositeit en andere factoren moeten kloppen (is alle inkt wel op zuivere waterbasis ?)
  Van hetzelfde merk voor verschillende printertypen blijft de ene soort wel aan de binnenkant van het flesje kleven en de andere soort niet. Duidelijke samenstellingsverschillen dus, zelfs bij hetzelfde merk.
  Een Epson printer heeft een vaste printkop, bij een HP wordt de printkop met elke inktpatroon vervangen.
  Lijkt me dus totaal verschillende inkt.
 • Ik denk dat sommigen mijn vraag niet goed gelezen hebben: de vraag is of ik mijn Epson-inkt van start kan inspuiten in HP-cartridges. Want ik vul nu naar tevredenheid mijn Epson-cartridges met deze inkt, dus wat dat betreft is dit OK. Eigenlijk komt de vraag hierop neer: moet de inkt andere eigenschappen hebben voor de HP-inkjet techniek (vergeleken met de Epson Piezo druktechniek) ? Want als dit echt mogelijk is, hoef ik geen ander setje meer te kopen voor een HP-printer, dus…..
 • Volgens mij heeft START voor elke printer(merk) andere navulsetjes, ik neem aan dat dit niet voor niets is.

  op http://www.start-europe.de/nl/index-nl.html kan je een en ander navragen bij START.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.