Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

A-Drive functioneert niet meer

5 antwoorden
  • Ik heb sinds kort ernstige problemen met mijn PC. Nadat ik een DVD speler had ingebouwd begonnen de problemen. Blauwe schermen na het opstarten of de PC start helemaal niet meer op. Ook mijn A drive functioneert sindsdien niet meer. Ook leest de windows verkenner heel traag de drives (het duurt dus erg lang voordat ik kan werken in windows verkenner) Tijdens het opstarten leest de PC nog wel alle hardware, en na verifying Pool data, staan er andere gegevens van de hardware drives bij de opstartschermen. Kan ik hier iets aan doen in de BIOS ? Systeem: PC PIII 866, Win98.
  • Als je de DVD speler d'r uit haalt? Werkt dan wel alles normaal? Als dan alles wel werkt, ligt het dus aan de DVD-speler. Misschien kun je 'm inruilen voor een andere?
  • Misschien heb je iets niet goed aangesloten (het BIOS-bericht wekt die indruk). Kijk dus in de BIOS of alle apparaten correct herkend worden (staat alles op automatisch?). Controlleer ook aansluiting master/slavejumpers, etc.
  • Heb je de kabel van de A-drive misschien verkeerd om aangesloten? Normaal zit de rode streep van de ide kabel rechts, maar bij de A-drive links. En is de master/slave bij de dvd en het andere apparaat dat op dezelfde ide kabel is aangesloten goed ingesteld?
  • Ik heb de dvd speler al 3 keer gewisseld !!! Ook in de BIOS staat alles op automatisch ingesteld. Ook de IDE kabel van de A drive zit goed aangesloten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.