Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hd probleem

Wim Sturkenboom
9 antwoorden
 • Hallo Ik heb een p4 /xphome systeem met een st3800208 80gb harde schijf.D defragmenteren gaat goed,C wil niet lukken ook niet met norton .Diskdokter geeft aan dat hij niet kan repareren omdat een programma of iets anders het in gebruik heeft.Scandisk loop na 35% vast op bestandcontrole.sfc/scannow vraagt voortdurend om de systeemschijf en sluit dan op 25% af.

  Wat nog tedoen of gewoon deels kapotte hd?(xp draaid}.

  vrgr
  piet[size=18:f8fe2448e6][/size:f8fe2448e6][size=24:f8fe2448e6][/size:f8fe2448e6]
 • Heb je niet gewoon een programma draaien die af enb toe wat op je schijf veranderd? dan moet defrag namelijk steeds overnieuw beginnen. Probeer het eens met zo veel mogelijk proggy's uitgeschakeld zou ik zeggen.
 • Heb deze mogenlijkheid al gecontroleerd maar dit helpt niet.
  Wat mij wel opviel is dat bij het opstarten in het tweede opstartscherm waar de opstartgegevens staan ,er rechts staat"DDR at row(s) 023.
  Hier heeft altijd "0123" gestaan .
  Kan dit duiden op een verandering in het bios?o.i.d.

  vrgr
  piet
 • Draait er een programma die het defraggen van C tegenhoudt ?
  Sluit alle pgms af die je kan afsluiten en probeer dan defrag ?

  Bijv : als je winroute hebt draaien en die is op C: geinstalleerd dan stopt het defraggen van C: ne enige tijd. Stop je de winroute engine dan defragt ie gewoon. Zou ook zoiets kunnen zijn. Of het is een geintje van XP
 • HALLO ,
  Ik heb seatoold van seageat gedraait.Dit testprogramma geeft een setupfout of een hdf-fout aan .De hd komt niet goed uit deze test.Het heeft misschien iets met die DDR row(s) 023 temaken.Dit was eerst 0123.
  Kan het niet vinden.
  vrgr
  piet
 • [quote:89f3c8a2ae="piet o"]Heb deze mogenlijkheid al gecontroleerd maar dit helpt niet.
  Wat mij wel opviel is dat bij het opstarten in het tweede opstartscherm waar de opstartgegevens staan ,er rechts staat"DDR at row(s) 023.
  Hier heeft altijd "0123" gestaan .
  Kan dit duiden op een verandering in het bios?o.i.d.

  vrgr
  piet[/quote:89f3c8a2ae]

  Dat heeft betrekking op je geheugenmodules. 1 slot bestaat uit 2 banken (rows), dus 0 en 1 zijn slot 1, 2 en 3 zijn slot 2. Als je singlesided modules gebruikt, dan zou je normaal gesproken alleen row 0 en row 2 vol hebben. Gebruik je double sided, dan zou je dan dus 0 t/m 3 vol hebben. Als je echt zeker weet dat er vroeger 0123 stond, dan zou je je geheugen eens na kunnen kijken op defecten, probeer deze eens: www.memtest86.com
 • Start op vanaf de WinXP CD-ROM, kies de optie "Repair" en draai chkdsk, type chkdsk /? in de commandprompt voor meer uitleg.
  Overigens hoort dit topic beter thuis in "Anders (hardware)"
 • Ik zal voortaan beter opletten bij de topic keuze.Maar je weet soms niet hoe het oplossen van een probleem een bepaalde richting opgaat.
  De beide ideeen zal ik vandaag nalopen
  bedankt

  vrgr

  piet
 • Ik heb geprobeerd via repair de boel te herstellen maar dat is niet gelukt.Omdat formateren na 9% vast liep,heb ik na snelformat xp geinstalleerd maar geeft daarna gelijk al na opstarten dat hij een zeer ernstige fout heeft hersteld en dat blijft hij na elke herstart doen.
  Wat het geheugen betreft,windows geeft 512 mb aan licht ik de modules dan geeft hij toch per stripje 256 mb aan.
  Memtest geeft 4 fouten aan .Kan ik hier iets mee?Garantie?en hoe kan windows toch 512 aangeven?
  vrgr
  piet

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.