Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

compoort naar usb

7 antwoorden
  • Heeelp Ik heb een virtuele compoort naar usb aansluiting i.v.m gps ontvanger. Het probleem is dat com 5 is aangemaakt. com1 com 2 zijn ingebruik com 3 com 4 kan ik niet vinden. Programma gaat tot com 4 . Hoe krijg ik virtuele com 5 naar com 4. Diverse keren com poorten verwijderd zelfs virtuele com 6 er bij kunnen krijgen. In de bios kan ik het niet instellen computer laptop compaq 233wie weet dit op te lossen ?
  • Is het niet mogelijk om een van de apparaten die nu gebruik maakt van COM1 of COM2 op de COM5 van de USB-naar-COM-convertor aan te sluiten? Dan kun je de GPS op COM1 of COM2 aansluiten. Anders moet je op zoek naar software voor je USB-naar-COM-convertor om de instellingen aan te passen naar COM3/4, of nieuwe software voor je GPS zoeken... Lastig probleempje heb je daar...
  • Het probleem is dat com 1 en 3 en com 2 en 4 meestal dezelfde IRQ gebruiken dus je GPS op com 4 toch niet zal werken. Kun je com 1 en 5 niet ruilen?
  • Gebruik je de com2 poort van je laptop ? Ik gok erop dat je het niet doet. Start op en ga in BIOS. Disable com2. save reboot, forceer dat je naar veilige modus gaat. Verwijder alle com apparaten behalve COM1. Deinstaleer alle software etc van GPS. reboot en opnieuw installeren. Als het goed is pakt ie COM2 nu. (in win311 win95 tijd was dit het trucje voor interne modems)
  • Ben er uit de com poort 1 uitgeschakeld (kon niet in bios instellen) vervolgens de virtuele compoort 5 broninstelling gezet naar bron instelling compoort En het werkt. Alleen weer een ander Gps programma werk niet, maar daar vind ik nog wel op bedankt voor de reacties
  • Wat voor programma's zijn dat?
  • wingps pro3.1 en Carnavigator welke het nog niet doet

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.