Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

sweex firewirekaart

Anoniem
jolo
16 antwoorden
 • Op HCC dagen een sweex 3 port firewirekaart FB000010 gekocht bij overseas computers.
  Kaart wordt geleverd zonder drivers, omdat hij automatisch herkend zou worden o.a. onder window 98se en window XP.
  In 2 systemen onder window 98se werd deze kaart bij mij niet herkend, ook niet onder xp.
  Heb in 1 van deze systemen een dynalink firewirekaart zitten, welke in beide systemen onder window 98se en xp herkend wordt en goed werkt!
  Laatst toen ik in A'dam was kaart omgeruild bij overseas computers!
  Ook deze kaart (zelfde merk en type) wordt door geen van beide systemen herkend!
  Op de site van sweex kom ik geen signaleringen tegen van dit probleem en dus ook geen oplossingen!
  Heeft iemand deze kaart wel aan de gang gekregen en hoe?

  Gr.Arnold
 • Drivers staan op de 98se cd-rom voor je kaart.
  Kan je ze daar niet vinden, wat ik vreemd zou vinden want bij mij staan ze er wel op, klik dan even hier
 • Andre,

  Bedankt voor jouw reaktie!
  Ik had de genoemde drivers al opgehaald en geinstalleerd, doch de kaart wordt daarna ook in beide systemen niet herkend!
  Op de window 98se cd kom ik onder drivers geen sweex tegen!

  Gr.Arnold
 • Instaleren via nieuwe hardware.
  invullen bij locatie van path d:win 98 (d: is cd-rom)
  Kaart wordt dan geinstaleerd als pci onci IEEE 1394, geen zorgen dat is de goede.

  SWEEX STAAT OP DE CD-ROM, ALLEEN ZE HEBBEN OP DE CD-ROM EEN ANDERE NAAM.

  Klint logisch toch :o
 • safeway?
 • [quote:dcdcfbc7bf]safeway?[/quote:dcdcfbc7bf]
  En we hebben een winaar.
  Heel goed Safeway is het juiste antwoord.
 • Hoi Andre, Arnold Huismeester en Salv,

  Ik heb bij mijn vaders PC met XP het zelfde probleem en krijg de driver voor de PCI-FireWire card fb000010 van Sweex niet geïnstalleerd. Ik heb jullie driver voor 98SE proberen te downloaden, maar het ZIP-bestand bevat een EXE bestand en bij runnen geeft deze aan dat deze driver niet gemaakt is voor mijn besturingssysteem. Ik heb geen Windows 98SE CD en vind nergen de benodigde dll en/of sys-bestanden.

  Kan iemand van jullie mij de benodigde dll- en/of sys-bestanden bezorgen, of mag ik jullie Windows 98SE CD lenen?

  Groetjes
  Michel
 • Ik denk niet dat de mensen uit dit topic hier nog komen, aangezien ze geen van allen nog gezien zijn na 2007. (topic is dan ook al van 2002).

  Dat de win98 driver niet werkt in XP vind ik niet zo raar.
  Ook met een 98SE cd ga je dus niet ver komen.

  Zit er geen installatiecd bij de firewirecard?
 • Tja, ik ben er ook bang voor. Dat de exe-bestanden de foutmelding van verkeerde besturingssysteem geven snap ik, maar de dll's en de sys bestanden van 98SE zouden ook op XP moeten draaien volgens voorgaande berichten.

  Sweex blijft beweren dat ze geen installatie CD hebben voor deze kaart voor XP. XP zou namelijk het kaarte automatisch moeten herkend en automatisch moeten installeren. Mooi niet dus.

  De anderen hebben ook een omweg moeten vinden en de hele trucendoos open moeten halen om het kaarte in XP aan de gang te krijgen.

  Ik heb nog een kleine hoop dat iemand mij de installatie CD van Windows 98 [i:89dba10e40][u:89dba10e40][b:89dba10e40]SE[/b:89dba10e40][/u:89dba10e40][/i:89dba10e40] wilt lenen. Je kan alleen via NIEUWE HARDWARE de drivers van 98SE in XP installeren.
 • Ik heb nog wel een Win98 2e editie….
 • ……en ook nog een windows 98 SE
 • [quote:fc489df636="Samaypata"]Sweex blijft beweren dat ze geen installatie CD hebben voor deze kaart voor XP. XP zou namelijk het kaarte automatisch moeten herkend en automatisch moeten installeren. Mooi niet dus. [/quote:fc489df636] Dus je hebt dezelfde PCI Firewire card 3p+1p FB000010 als de TS. [quote:fc489df636] Compatibele besturingssystemenMicrosoft® Windows® XP [/quote:fc489df636] Had je op de site van Microsoft deze hyperlink al gecheckt? http://support.microsoft.com/kb/242975 Voor XP check je deze Microsoft hyperlink http://support.microsoft.com/kb/310433/nl Gaat het overigens wel om XP met Service Pack 3?
 • Hoi ThePlayer,
  Ik heb volgens vorige berichten van een paar jaar geleden echt de SE-versie nodig van Windows. Kan ik die CD met Windows 98[b:d2067c4731] SE[/b:d2067c4731] van je lenen? Verzendkosten zijn voor mijn rekening natuurlijk.
  Ik ga even kijken hoe ik je mijn adres naar jou kan mailen, zonder dat deze door iedereen gezien kan worden.
  Al vast hartelijk dank. De oplossing is nabij.


  Hoi Jolo,
  Voordat ik de service pack3 voor XP kan installeren, moet ik deze eerst downloaden via Internet via de PCI IEE card die ik dus niet aan de praat krijg. Ik weet niet of ik de service pack 1,2 en 3 op een schijf kan branden en mee kan nemen naar mijn vader. Mocht ik niet aan de Windows 98SE CD kunnen komen, ga ik zeker jou oplossing proberen.
  Wat bedoel je met TS?
  Het is in elk geval inderdaad de Sweex FireWire PCI-card 3p+1p. Dus niet de 2p+1p.
 • Oh ja,
  Jolo, ik zag je hyperlink niet, maar dit is hem. De driver die je hierbij vindt is een zip-bestand die na het uitpakken een exe-bestand is voor Windows 98. Helaas krijg ik bij het uitvoeren van dit exe-bestand op mijn Windows XP systeem de melding dat deze exe-bestand niet voor mijn besturingssysteem geschikt is. Ik ben dus op zoek naar de dll's en de sys-bestanden.
 • In die Microsoft artikel 310433 staat dat je in Windows XP geen software hoeft te installeren. Wat zie je nu in het apparaatbeheer? Zie je daar wel IEEE 1394 Bus host controllers, zoals de afbeelding uit deze thread
  http://forum.videohelp.com/threads/257674-Trying-to-capture-my-dv?p=1538130&viewfull=1#post1538130
 • Jolo,

  Ik zag een gele vraagteken of uitroepteken.
  Iedereen zegt dat windows XP deze automatisch herkend, ook de fabrikant SWEEX. Echter niet bij dit kaartje. Ik las bij Microsoft ook verschillende keren dat het wel eens fout kan gaan met PCI kaartjes om verschillende redenen. Ook in het eertse bericht blijkt dat deze FireWire kaart van Sweex de nodige problemen heeft opgeleverd.

  Hopelijk stuurt theplayer mij zijn windows 98 SE CD, want mijn voorganger heeft deze oplossing ook gebruikt en bleek te werken. De driver heeft op deze CD een andere naam gekregen (Sweex werd Safeway).

  Omdat ik nu niet bij mijn vader thuis ben en zijn PC niet hier tot mijn beschikking heb, kan ik er nu niet aan werken. Ik wacht even op de Windows 98 SE CD en laat je nog weten of de installatie wel of niet gelukt is.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.