Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vastloper onder xp

None
9 antwoorden
  • Beste lezer,

    Al een jaar heb ik een Maxtor 4D040H2, samen met de rest van de computer (o.a. mobo Asus A7V266-E met VIA chipset en videokrt NVIDIA Riva TNT2 model 64) toen zelf in elkaar gezet.

    Sinds een paar maanden loopt mijn computer vaak vast, de ene keer een paar keer achter elkaar, dan weer één keer, dan is het weer even rustig. Ik heb Winxp sp-1, als hij vastloopt terwijl ik Win uitvoer, krijg ik een blauw scherm, dan start hij opnieuw op en krijg ik voor het opstarten de melding: 'Disk boot failure, insert system disk'. Dan druk ik alt ctr del. De comp start dan normaal op.

    Altijd krijg ik als Win dan weer opgestart is foutenrapport van Win verzenden. MS foutopsporing zei in het begin dat het een device driver was, toen de driver v/d videokrt. Laatste driver gedownload van al mijn niet-MS drivers, 4 in 1 van VIA geïnstalleerd alle niet- MS software gedeïnstalleerd.

    Nog steeds loopt comp vast. Wie heeft een oplossing?
  • Voor een beetje zinnig antwoord heb ik toch iets meer informatie nodig - uit dat blauwe scherm met de witte lettertjes…

    Bovenin dat scherm staat een aantal foutcodes (0xetc), de foutboodschap zelf (meestal schreeuwerig in hoofdletters) en de toepassing die stuk loopt. Kun je die even oplepelen?

    't Kan zijn dat dat blauwe scherm voorbijflitst en dat de pc automatisch opnieuw opstart - dat is als volgt even uit te zetten:
    klik op Start, en rechtsklik op Deze computer, en kies Eigenschappen.
    Kies tabblad Geavanceerd, en klik op de Instellingen-knop bij Opstart- en herstelinstellingen. Haal het vinkje weg bij De computer automatisch opnieuw opstarten. Klik twee keer op OK.
  • Bedankt voor je antwoord!

    De eerstvolgende keer dat ik het scherm krijg schrijf ik alles op. Ik heb ondertussen ook niet stilgezeten… Maar eerst heb ik nu even dat opnieuw opstarten uitgezet.

    Ik vertelde van de melding aan het begin van het opstarten. (Disk boot failure insert system disk) ik zie dan ook normaal gesproken een scherm met harde schijf cd-rom etc. (hoe heet dit?). Alles op de primaire IDE bus is weg! Harde schijf en cd-romspeler dus.

    Zoals gezegd, na alt ctr del is alles er weer en wordt er normaal opgestart. Staat de rest niet in dat dump bestand?

    Ik verdenk mijn primaire IDE bus. Wat denk je???

    Oh ja en ik had al wat opgeschreven uit dat blauwe scherm: kernel_data_mpage_error en onderin stond het bestand win32k.sys.

    @ d r i a a n
  • Zie je in apparaatbeheer nog vraag- of uitroeptekens? Kijk anders of het volgende helpt:

    1) Ga in de verkenner naar C:\WINDOWS\System32 en hernoem het bestand Win32k.sys naar Win32k.oud. Sluit de verkenner en kijk of er een nieuwe Win32k.sys is gemaakt.

    2) Zet het virtuele geheugen van XP op "geen wisselbestand". Reboot en zet het virtuele gehugen weer op "aan". (Eigenschappen van deze computer\geavanceerd\instellingen\geavanceerd\wijzigen).

    En nu?
  • Sorry, vergeten te melden; geen uitroeptekens in apparaatbeheer. Ik ga dit eerst even proberen.

    @ d r i a a n
  • Het probleem trad al op vóór een recent gedane nieuwe xp installatie. Heeft een nieuwe win32k.sys en virt. geh. 'uitzetten' dan wel zin?
  • Of iets wel of geen zin heeft, kan ik pas beoordelen als je het hebt [i:2acfd0fe8c]geprobeerd[/i:2acfd0fe8c] :roll: :roll: :roll: . Het geheugen kan ook defect zijn. Kan je dat testen, door er bijv. één geheugenmodule uit te halen?
  • Ja, dat kan ik testen, maar helaas nu niet. Ik plaats een bericht als het gebeurd is.

    Bedankt voor de tip.
  • Het probleem is opgelost! Ik heb mijn harde schijf en cd-rom op mijn secundaire IDE gezet. Computer start nu 5X sneller op en nergens meer last van.

    Het ligt dus aan mijn primaire IDE bus.

    Groet,

    @ d r i a a n

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.