Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Raid overzette

8 antwoorden
  • Ik ben misschien (!!) van plan mijn moederbord te vervangen. Ik heb een RAID 0 configuratie. Kan ik deze naar een andere RAID controller overzette zonder data verlies??
  • ik denk dat je rekening moet houden met de block size en nat type array als je nieuwe RAID controller exact dezelfde block size gebruikt zou het theoretisch moeten werken. Echter zeker weten doe ik het niet. :(
  • Ik zet zowiezo al me date (CQ meer als 80GB) over naar andere PC) maar het gaat hier om een compleet andere controller.
  • [quote:0f0195fef2="De Geest Van Oirlo"]Ik zet zowiezo al me date (CQ meer als 80GB) over naar andere PC) maar het gaat hier om een compleet andere controller.[/quote:0f0195fef2] als het dezelfde controller zou zijn met dezelfde blocksize lijkt t me geen probleem Een ander merk mmmh, nou je zegt zelf al dat je al je data in backup zet dus mocht t niet lukken... nieuwe install Het zou kunnen dat omdat je ook andere drivers gaat gebruiken windhoos het niet gaat snappen :-? laat het effe weten wat de uitkomst is... :)
  • Het duurt nog eff maar ik zal tegen die tijd wel een nieuw topic posten. Bedankt voor je antwoorden :P
  • Wat nog veel belangrijker is welk type Raid controller er op het bord zit. Als je nu een Promise Raid heb kan je je Raid niet overzetten naar een Highpoint Raid controller. ongeacht de blockSize. ik heb dit helaas zelf moeten ondervinden toen ik overging van een Soyo KT266a moederbord met een Promise Raid controller naar mijn huidige Shuttle AK35GT2R (kt333) met een highpoint Raid controller. alles moest opnieuw.
  • Ik heb nu dus Promise Raid en ik d8 dat op dat EPOX bordje Highpoint zat maar dat weet ik niet zeker. Kan ik trouwens bij mijn bestaande systeem een 60GB HDD bijzette (niet op RAID) en mijn data daar naar toe zette. Mijn 2x80 maxtor op het nieuwe mobo zette als RAID 0. Windows XP installeren en die 60Gb er weer bij zette om alles terug te zette??? (zo had ik in gedachte om mijn data te backuppen)
  • Dat is inderdaad de goede manier, zoals onze Mod al zei werkt het zeker niet als het naar een ander merk toegaat. Bij het zelfde merk en dan een andere controler zou het kunnen maar dat vind ik ook altijd nog link, zonder een goede back-up :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.