Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Primefilm 1800 scanner en negative

Anoniem
w.fleischmann
7 antwoorden
 • Hallo iedereen een gelukkig nieuwjaar.

  Ik heb mijn een PrimeTime scanner 1800 voor mijn oude dias en negative
  afdrukken aangeschaft. Nu wil het met de dia's erg goed lukken. Maar de negativen zijn mijn te wazig, dus niet scherp. Je zou zeggen dat de focus van de camera niet goed is ingesteld. Ik heb wel foto's van die negativen en daar is niks mis mee. Heeft iemand ook zulke problemen en weet iemand wat men dan doen moet???

  Gr. Werner
 • je zou, om te beginnen, je vraag in het goede forum kunnen stellen…

  move to…

  t.
 • Tja, zelf ben ik ook niet zo tevreden over deze scanner. Voor web gebruik vind ik de foto's okay. Als er voldoende kleurverschil is dan gaat het ook wel goed. Komt het op de details aan, bijvoorbeeld allerlei kleurnuances in strand zand, tja, dan is deze scanner niet bruikbaar. Als je er zeker van bent dat het scherp stellen niet goed is, dan zou ik de scanner terug brengen naar de leverancier. Welke Windows versie gebruik je overigens? En welke software versie?
 • Spijt mijn dat mijn bericht in het verkeerde forum is terechtgekomen.
  Ik heb toch goed voor uitgekeken maar het toch niet goed gedaan.
  Warom geef je dan niet de goede topic aan en niet move to..

  Hans,
  Ik werk hier met windows 98 SE en met cyberview PC 2.41
  Je kunt je wel voorstellen dat het voor dit geld niet te grote
  verwachtingen zijn. Maar het valt in het geheel tegen. De scanner
  doet alles wat in het boek staat dus nergens op te reclameren.
  Hij is al meer dan een jaar oud. Misschien moet ik nog meer
  experimenteren met de gamma enz. Omdat u Hans er ook niet mee
  tevreden bent is het voor mijn duidelijk dat het niet door mijn
  schuld is.
  Is er trouwens al een betere versie ??
  In ieder geval bedankt voor de reactie.
  Werner
 • [quote:77c0149feb="w.fleischmann"]Maar de negativen zijn mijn te wazig, dus niet scherp. Je zou zeggen dat de focus van de camera niet goed is ingesteld. [/quote:77c0149feb] Even een kleine correctie: ik kan dus wel kleur negatieven inscannen. Maar, niet ieder negatief geeft een mooi resultaat. Als test, dus even een recent negatief met de "geschubte aardtong" ingescand. Deze opname oogt haarscherp. Deze foto zal ik binnenkort in web formaat op mijn homepage plaatsen. Een strandopname daarentegen, was weer heel slecht.
  Als je zeker bent dat de scanner niet goed focussed, dan is er toch wel een probleem. ook al geprobeerd de scanner vanuit de software te resetten? Ik gebruik overigens zelf ook versie 2.41
 • Hans
  Dat klopt en ik kan ook kleur negativen scannen, dat is het probleem niet.
  Wel, en daarom gaat het, de negativen zijn niet scherp gefocusseerd maar de echte dias zijn schitterend. Daarom mijn vraag. Ik heb uw foto's bekeken. Nu weet ik niet welke wel en niet met de scanner zijn gemaakt.
  De foto's zijn voor de website goed en bruikbaar. Vroeger heb ik heel veel dia's gemaakt en dat is de reden tot aanschaf van de primefilm scanner. Dat gaat allemaal goed, behalve de negativen. Nou wilde ik weten of andere met hetzelfde probleem zaten. Dat is dus blijkbaar wel zo. Bedankt Hans voor je uitleg, veel succes met je hobby.

  Werner
 • [quote:9cff81e965="w.fleischmann"]Dat klopt en ik kan ook kleur negativen scannen, dat is het probleem niet.
  Wel, en daarom gaat het, de negativen zijn niet scherp gefocusseerd maar de echte dias zijn schitterend.[/quote:9cff81e965] Zojuist even de probleem negatieven (met strand) uitgeprobeerd. Ik had dus voor mijn laatste vakantie een CD-Rom laten maken, daarmee heb ik onder meer het scan resultaat beoordeeld. Wat ik jammer vond van de CD-ROm was dat de resolutie beperkt bleef tot 1536x1024. Dit is volgens mij te weinig voor serieuze doeleinden. Wat mij opvalt is dat Primefilm met dit negatief een vrij goed detail geeft. De scherpte die ik waarneem bij de hoogste resolutie is zichtbaar beter dat die van de CD-Rom. Dit geldt ook voor de kleurdetail in het algemeen. Maar kennelijk gaat het mis als het kleurdetail aan de lichte kant is of het kleurdetail te klein is of verzuipt in de ruis. De CD-Rom toont duidelijk de zandhoopjes op het strand. Bij de Primefilm scan zijn deze niet te zien! Ik kan eens kijken of ik van die 2 foto's een webfoto kan maken waarop dat te zien is.

  De eerste paddestoelenfoto (geschubte aardtong) is vandaag ingescand. Dit is een uitsnede van de totale scan en pakweg 5x in resolutie verlaagd. De meeste scans zijn van een foto.[img:9cff81e965]http://home.hccnet.nl/h.vosman/fotos/aardtong1.jpg[/img:9cff81e965]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.