Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Herkennen van cd-brander?

15 antwoorden
 • Het volgende is er aan de hand : Als ik een cd wil branden met NERO dan staat er in Nero onder "choose a recorder" IMAGE DRIVE en niet de naam van mijn eigenlijke cd brander (dus kan ik niet branden)hoe kan dat nou? Wat moet ik doen om Nero mijn cd brander te laten herkennen. P.S. heb de laatste update van NERO al gedaan!!!!!! b.v.d.
 • Zou je iets meer informatie kunnen geven, welke brander, besturingssysteem e.d.?
 • Sorry jdlhaye,maar het gaat om een pc van een maatje van mij dus ik had niet meer info. Heb ff geinformeerd volgens hem staat er in zijn app.beheer : aopen cd rewiter crw 4048 (kan geen andere naam vinden) Besturingssysteem is : Windows Xp home edition
 • Als eerste zou ik de brander deinstalleren en opnieuw installeren! Even de kabels goed aanduwen (ide en stroomvoorziening). Vervolgens de software gebruiken die bij de brander geleverd is.
 • Hij heeft er achteraf ook easy cd creator op staan en daar werkt ie wel bij. Zou het niet zo kunnen zijn dat er een van de 2 verwijderd moet worden?
 • Daar zou ik sowiezo mee beginnen, Nero en Easy cd-creator die bijten elkaar, levert niets als problemen op.
 • Nou ik ga dat eerst wel even proberen en ik hoop dat ik iets wijzer word. In ieder geval bedankt voor de moeite. :wink:
 • Mijn ervaring is dat cd-branders het beste werken met de erbij geleverde software. Ik heb dat intussen gemerkt met een stuk of zes branders. De ene werkt met Nero, de andere met Easy cd creator en weer een andere met CE Quadrat, maar ook als ik bijvoorbeeld de officiële versie van Easy cd Creator probeerde te gebruiken bij de brander met Ce Quadrat, lukte het niet. Ik koop nu een brander met het accent op de bijgeleverde software en niet meer andersom. Gerda
 • heb je geen nero cd-rom gebruikt die bij een andere cdbrander geleverd is :roll: want dat werkt dus niet die werkt alleen bij de bijgeleverde brander 8)
 • als je een oem versie heb van nero die bij brander A is geleverd dan kun je die niet gebruiken voor een ander merk. maar ga naar www.ahead.de download het progg CDROM.CFG . daar staan allen cdwriters in die nero kend :lol:
 • Of download gewoon de nieuwste Nero ;) Ik heb(had :D ) een LiteOn 32125W Brander waar 'Nero Bundled' bij zat. Ik had hem naar een 48125W geflashed en toen zag Nero hem opeens niet meer. Nieuwste Nero gedownload en toen kon hij hem wel herkennen :D Dus ik heb een 48x brander gekocht voor de prijs van een 32x :P
 • [quote:801f4f3383="Black Shadow"]Dus ik heb een 48x brander gekocht voor de prijs van een 32x :P[/quote:801f4f3383] Dat vind ik altijd knap en wees maar heel erg blij dat je brander het nog doet. Voor de topic starter download inderdaad de update's van Nero, en kijk ook even naar ASPI drivers voor windows (staan dacht ik ook op de Nero site). Ik denk namelijk dat het ligt aan het stuurprogramma ASPI van Windows voor de drive.
 • Ben er nog niet aan toegekomen maar in ieder geval bedankt voor de reacties,ik zal zeker een van de adviezen gaan proberen!!!!!!
 • Hij werkt inmiddels goed maar hij moet 3 x op oke drukken voordat ie het doet (als hij nero opent komt er in het venster te staan "this is a pirated version") wat betekent dat?
 • Dat betekent volgens mij dat je een illegale kopie hebt. Niet gekocht dus. Het is toch verstandig als je het programma gaat gebruiken om het netjes te kopen. Je verwacht goede programma's en, als het kan, updates en service. Dat alles kan men niet doen als er geen geld binnenkomt. En als je het propgramma goed vindt, is het terecht dat je er ook voor betaalt. Vroeger was het altijd zo dat je eerst een programma kopieerde om het te proberen en als je het wilde gebruiken, dan kocht je het. Het is niet voor niets dat het met de softwarehouses zo moeilijk gaat. Als iedereen kopieert is er geen droog brood in te verdienen en uiteindelijk hebben we onszelf ermee. Gerda

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.