Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Zoek een goed toetsenbord

ebouma
19 antwoorden
 • Ik zoek een goed toetsenbord met USB aansluiting. Ik heb een wat oudere PC (400 Mhz) en daar zit voor het toetsenbord nog een oude aansluiting op. Volgens een vriend de voorloper van de PS/2. Hij is ongeveer 2x zo groot, heeft 5 pinnetjes en een kleine inkeping. Nu zoek ik dus een toetsenbord met USB aansluiting. Aangezien er op die PC geen internet zit, lijkt mij een internet toetsenbord wat overdreven :lol: Het toetsenbord mag rond de 30€ kosten. Heeft iemand suggesties?
 • Je hebt een din plug nodig, en dan zoek je een USB toetsenbord? Hoe wou je dat dan aansluiten?
 • 8) Ik heb ook 2 USB aansluitingen. Sorry, had ik er niet bij gezet :wink:
 • Met een verloopstukje van USB naar DIN natuurlijk.
 • Sorry hoor, ben ik hier fout of is de voorloper van PS/2 niet gewoon seriele poort, oftewel COM1????????
 • Qua muis wel, qua toetsenbord niet.
 • je kan toch van din naar ps/2 en van ps/2 naar din met een verloop stekker
 • Het is GEEN ps2 maar de voorloper ervan.
  Hoe die heet weet ik niet maar ik heb er thuis nog 1 liggendie zit op een ToetsenBord uit 1991 , dus inmiddels zul je die wel niet meer nieuw kunnen krijgen
 • Om terug te komen op je vraag, een Cherry toetsenbord. Zelf heb ik momenteel een WINDOWS toetsenbord van € 9,00 en de hele familie dweept ermee. Jan K.
 • [quote:64437c00bf="Jank"]Verder heb ik geen verstand van computers en dat moet ook maar zo blijven![/quote:64437c00bf]
  Dan moet je even niet doorlezen…..

  Het toetsenbord zoals wij het nu kennen is het IBM-toetsenbord, maar dan met een andere aansluiting. Dit was een (standaard) DIN5 aansluiting, zoals je die ook wel op versterkers vindt; er werd puur vanuit het kostenoogpunt voor een DIN5-aansluiting gekozen. De eerste draagbare computers waren nog zo groot, dat een DIN5-aansluiting makkelijk pastte. Laptops werden echter kleiner en kleiner, en daarom besloot met op een nieuwe standaard over te stappen, P/S2, ofwel miniDIN6, een kleinere stekker, voor de nieuwe generatie laptops. USB werd later ontwikkeld, om de nieuwe plug'n'play-technologie van microsoft voor fabrikanten beter toegankelijk te maken; één standaard voor zowel printers, toetsenborden, muizen, camera's, enz, tot maximaal 127 USB-apparaten per computer.
 • volgens mij dwalen we een beetje af, hij zoekt een goed toetsenbord, een nieuwe wel te verstaan, met usb.

  Ik zou gewoon ff rondkijken, en voelen, als je vaak achter de pc zit moet je cker niet het goedkoopste toetsenbord nemen, gewoon ff voelen welke het beste aanvoelt, dat is het belangrijkst.
 • Idd is VOELEN het belangrijkste. Pak een potentieel nieuw toetsenbord uit de door, ga er recht achter zitten en kijk hoe de toetsen aanvoelen. Het merk maakt dan niet zoveel uit. Volgens mij is trouwens een USB toetsenbord nog altijd marginaal duurder dan een PS2 toetsenbordje. Daarnaast heb je vroeg of laat natuurlijk juist precies die USB poort nodig waar je toetsenbord op zit. Moet je weet gaan klooien met een USB-hub etc. Persoonlijk zou ik dus - indien je pc die mogelijkheid biedt - gewoon een ps/2 toetsenbordje nemen. Meestal zijn USB bordjes al meteen een stuk uitgebreider (een hoop onzinnige knopjes)…
 • De voorloper van PS/2 was een DIN-aansluiting.
  Goede toetsenborden zijn die van CHERRY.
  LOGITECH is ook aan te raden. Twee merken naar keuze met DIN of PS/2 of USB.
 • nog een tip; neem géén toetsenbord met 'klik', een toetaanslag die je duidelijk hoort. Na verloop van tijd word je daar helemaal gestoord van…..
 • Cherry en Logitech zijn toetsenb zonder "Klik", met zachte aanslag.
  Klikken doen alleen de standaard borden, spotgoedkoop en meestal meegeleverd met goedkope "dump/solden of grootwarenhuis" systemen, van een merk waar nog de duivel niet van gehoord heeft.
 • [quote:c5f42526a1="Mr. 18"]volgens mij dwalen we een beetje af, hij zoekt een goed toetsenbord, een nieuwe wel te verstaan, met usb.

  Ik zou gewoon ff rondkijken, en voelen, als je vaak achter de pc zit moet je cker niet het goedkoopste toetsenbord nemen, gewoon ff voelen welke het beste aanvoelt, dat is het belangrijkst.[/quote:c5f42526a1]
  Precies Mr.18, de vraag was een goed toestenbord en niet welk plugje. Dus kan ik de reaktie, op een eerdere antwoord van mij, van Webspider ook niet helemaal plaatsen, of ik ben zelf de draad kwijt. Jan K
 • [quote:435e39fb84="DLiekens"]Cherry en Logitech zijn toetsenb zonder "Klik", met zachte aanslag.
  Klikken doen alleen de standaard borden, spotgoedkoop en meestal meegeleverd met goedkope "dump/solden of grootwarenhuis" systemen, van een merk waar nog de duivel niet van gehoord heeft.[/quote:435e39fb84]

  Het beste toetsenbord ooit (origineel IBM PS/2) klikt ook hoor (gelukkig maar), maar werkt honderd keer fijner en betrouwbaarder dan zo'n sponzige Cherry, en goedkoop waren ze zeker niet (ruim Fl. 800,- in 1990).
  Oer en oer degelijk. Zo maken ze de toetsenborden tegenwoordig niet meer. Tot er een gelijkwaardig alternatief komt hou ik mijn (inmiddels al weer 13 jaar oude) IBM.
 • Probeer je me echt wijs te maken dat in 1990 zo'n toetsenbord 800 gulden koste? Ik heb nog al mijn fakturen. Een toetsenbord (Cherry) koste mij toen 2450 Bfr., of 120 gulden. Er zat echter geen goud op….
 • OK, bedankt allemaal, ik zal eens gaan 'voelen' =) En btw, ik heb hier oud lijstje: 20 MB HD: 1200 gulden. 2 MB RAM: 2000 gulden :P
  Greetz

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.