Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Partities weg na een systeemherstel

Anoniem
erbe
7 antwoorden
 • Graag zou ik willen weten of er nog meer mensen zijn met het volgende probleem:
  Bij een kennis heb ik een tijdje geleden twee logische station's erbij
  gemaakt met Partition Magic. De schijf was 80 GB, dus voor het downloaden en voor de spelletjes elk 30 GB. Nu hebben ze met de recovery cd's die bij deze Pc (Compaq) geleverd waren alles er opnieuw opgezet. Na het opnieuw opstarten blijkt dat er weer 1 partitie is van 80 GB. :cry: Zijn er meer mensen die dit hebben meegemaakt of zijn er mensen die weten hoe dit te voorkomen is.
 • logisch, de recovery cd brengt alles weer naar de orginele (lever) toestand…..
 • Volgens mij kun je met die recovery cd van compaq voordat je windows gaat installeren eerst partities aanmaken.als het goed is blijven ze dan
  wel bestaan. :-?
 • [quote:fc01405580="RicardoS"]Volgens mij kun je met die recovery cd van compaq voordat je windows gaat installeren eerst partities aanmaken.als het goed is blijven ze dan
  wel bestaan. :-?[/quote:fc01405580]

  Dit gaat niet altijd op , want mijn pa heeft een hp waar ik de schijf ook opgedeeld heb en hier hebben we laatst ook alles teruggezet met de recovery cd's en dit gaf ook geen problemen.
 • De recovery CD brengt de PC terug naar de uitlevertoestand: je bent dus alles kwijt !!
  Voordat de recovery begint wordt dat ook duidelijk aangegeven !
 • Je kan dit niet tegengaan… Zoals door ruud gezegt. Een recovery cd van wat voor merk dan ook brengt alles terug naar de oorspronkelijke staat. Zelf ben ik nooit zo te spreken over deze cd's. Heel vaak is de indeling echt onlogisch en wordt er veel standaard troep geinstalleerd wat je toch nooit gebruikt.

  Joost
 • [quote:451ebab7ae="Ruud de Wit"]De recovery CD brengt de PC terug naar de uitlevertoestand: je bent dus alles kwijt !!
  Voordat de recovery begint wordt dat ook duidelijk aangegeven ![/quote:451ebab7ae]

  Het klopt dat je alles kwijt bent als je het volgens de handleiding van Compaq doet. Die kennis heeft het nog eens gedaan omdat toch alles weg was, en het klopte dat er een melding kwam dat alle partities werden verwijderd (ze wist op dat moment dus niet dat haar andere stations ook werden verwijderd). Nu heeft ze met Compaq gebeld en wat blijkt, als je direct met de 2e cd begint wordt alleen de c: schijf geformatteerd en windows er opnieuw opgezet. Helaas staat dit dus niet in de handleiding.
  Inieder geval bedankt voor jullie reactie's.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.